Reklama
Krůtí rizoto s červenou rýží
Fotogalerie:

Krůtí rizoto s červenou rýží

Zlata Pospíšilová

Břeclav

Rýži mají v prodejnách zdravé výživy.

Zlata Pospíšilová, Břeclav

Ingredience

  • 2 hrnky červená rýže
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce olej
  • 500 g mleté krůtí maso
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži propláchneme studenou vodou a pak uvaříme doměkka dle návodu na obalu. Na jeden hrnek rýže používáme 1,5 hrnku vody nebo zeleninového vývaru.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozpálíme olej a cibulku na něm opečeme dosklovita. Přidáme maso, promícháme, osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme doměkka asi 15 minut. Uvařenou rýži smícháme s masem a cibulkou a ihned podáváme. Do rizota můžeme také vmíchat libovolnou zeleninu.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chilli brambory

Chilli brambory

Když máš chuť na něco ostřejšího... Martina Antalová, Odolena Voda
Zdravě a chutně /03.03.13
Fazolky se sýrem

Fazolky se sýrem

Místo sýra můžeš dát vejce natvrdo.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /19.06.13
Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Italská kuchyně patří k mým nejoblíbenějším. Lasagne zvládne opravdu každý.
Olga ...
Zdravě a chutně /12.07.13
Tuňákový salát

Tuňákový salát

Lehký, zdravý, osvěžující.

Soňa Lankašová, Benešov nad Ploučnicí

Zdravě a chutně /12.12.12
Královská omeleta se šmakounem

Královská omeleta se šmakounem

Lehká zdravá pochoutka nejen pro vegetariány.
Hana Kupková, Ostrava-Poruba
Zdravě a chutně /14.09.10
Špaldová dobrota

Špaldová dobrota

Místo špaldy lze dát kroupy nebo pohanku.
Martina Polanová, Rakovník
Zdravě a chutně /01.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu