Reklama
Krůtí plátky s jarní zeleninou
Fotogalerie:

Krůtí plátky s jarní zeleninou

Renata Vitoušová

Praha
Klasické české omáčky nemám moc v lásce. Ne že bych si musela hlídat váhu, ale cítím se po nich těžce. Mnohem víc si pochutnám na přírodním plátku masa se zeleninou.
Renata Vitoušová, Praha

Ingredience

  • 400 g maso krůtí
  • 2 lžíce máslo
  • trocha mouka hladká
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička koření grilovací
  • trocha omáčka sojová
  • olej na smažení
  • 1 brokolice
  • 200 g hrášek zelený
  • 1 svazek ředkvičky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso z vrchní strany nařežeme na malé kostičky a po­prášíme moukou. Opepříme, oso­líme a dochutíme grilovacím kořením.
  2. Brokolici opláchneme a hor­ní část oddělíme od košťálu. Růžičky rozkrájíme na malé kousky. Uvaříme ji doměkka v osolené vodě, před koncem přidáme i hrášek a dovaříme společně. Vodu slijeme a zeleninu necháme oschnout.
  3. krok3 Ředkvičky oddělíme od zelených lístků, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Poté je společně s máslem přimícháme do zeleniny.
  4. Maso smažíme na pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Podáváme společně s čerstvým salátem a připravenou jarní zeleninou.

    TIP: Maso můžeme den předem naložit do marinády podle vlastní chuti. Může být s olejem a hoř­čicí nebo s medem a só­jovou omáčkou.
    K zelenince můžeme přidat i sterilovanou kukuřici, jarní cibulku nebo pórek. K oz­dobe­ní lze použít zakysanou smetanu.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masové závitky s vejci

Masové závitky s vejci

Syté jídlo, které chutná i za studena. Tereza Dolanská, Havířov
Zdravě a chutně /09.07.13
Pangasius s rajčaty

Pangasius s rajčaty

Dlouho jsem si na rybě dokázala pochutnat, jen když byla v trojobalu a smažená. ...
Zdravě a chutně /24.11.08
Rychlé barevné rizoto

Rychlé barevné rizoto

Ráda vařím zdravě pro moji rodinu a jsem moc ráda, když jim chutná.

Dana Fedorová, ...

Zdravě a chutně /15.08.13
Brambory s řapíkatým celerem

Brambory s řapíkatým celerem

Lehká zeleninová večeře.

Dana Přibylová, Sezimovo Ústí

Zdravě a chutně /13.03.13
Bezlepkové kokosové řezy

Bezlepkové kokosové řezy

Spojení se šlehačkou je bezkonkurenční.
Iveta Šedivá, České Budějovice
Zdravě a chutně /26.04.10
Čočkový salát

Čočkový salát

Manžel nejí vůbec žádné luštěniny, ale tohle kupodivu ano.
Dana Staňků, Praha
...
Zdravě a chutně /29.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu