Ingredience
- 400 g maso krůtí
- 2 lžíce máslo
- trocha mouka hladká
- sůl
- pepř
- 1 lžička koření grilovací
- trocha omáčka sojová
- olej na smažení
- 1 brokolice
- 200 g hrášek zelený
- 1 svazek ředkvičky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso z vrchní strany nařežeme na malé kostičky a poprášíme moukou. Opepříme, osolíme a dochutíme grilovacím kořením.
-
Brokolici opláchneme a horní část oddělíme od košťálu. Růžičky rozkrájíme na malé kousky. Uvaříme ji doměkka v osolené vodě, před koncem přidáme i hrášek a dovaříme společně. Vodu slijeme a zeleninu necháme oschnout.
-
Ředkvičky oddělíme od zelených lístků, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Poté je společně s máslem přimícháme do zeleniny.
-
Maso smažíme na pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Podáváme společně s čerstvým salátem a připravenou jarní zeleninou.
TIP: Maso můžeme den předem naložit do marinády podle vlastní chuti. Může být s olejem a hořčicí nebo s medem a sójovou omáčkou.K zelenince můžeme přidat i sterilovanou kukuřici, jarní cibulku nebo pórek. K ozdobení lze použít zakysanou smetanu.