Reklama
Krůtí plátek s polentou
Fotogalerie:

Krůtí plátek s polentou

Veronika Poláčková
Veronika Poláčková
Mýto

Polentu lze připravit na mnoho způsobů.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 500 g krůtí prsa
  • směs koření na krůtu
  • sůl
  • olivový olej
  • 200 g polenta
  • 750 ml horká voda
  • 2 snítky čerstvý rozmarýn
  • 1 lžička sůl
  • 2 snítky čerstvý rozmarýn

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci přivedeme k varu 750 ml vody a pomalu vsypáváme tenkým pramínkem polentu. Stáhneme plamen a mícháme, dokud se nezačne oddělovat od stěn hrnce. Doba přípravy závisí na typu polenty – instantní stačí vařit 5 minut, obyčejnou vaříme asi 20 minut. Ještě teplou polentu rozetřeme na pečící papír do tvaru placky a necháme vychladnout.

  2. Nakrájíme na malé obdélníčky, které smažíme z obou stran na pánvi v rozpáleném olivovém oleji, do kterého jsme přidali rozmarýn. Osmažené obdélníčky vyndáme na talíř s ubrouskem, který odsaje přebytečný tuk a můžeme podávat.

  3. Krůtí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, naklepeme hřbetem ruky, osolíme a posypeme směsí koření. Na pánev si dáme olivový olej, na kterém zprudka opečeme okořeněné krůtí plátky.

  4. Hotová prsa podáváme s osmaženou polentou a čerstvou nebo v páře vařenou zeleninou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus se dá jíst i nasladko, například s javorovým sirupem. Vynikající je i tato ...
Zdravě a chutně /27.08.14
Rybí špízy se žampiony a cibulí

Rybí špízy se žampiony a cibulí

Šťavnaté rybí špízy v zajímavé úpravě se žampiony a cibulí.
Pavel Štrougal, ...
Zdravě a chutně /21.03.12
Špenátová polévka

Špenátová polévka

Vyzkoušej neobvyklou polévku. Možná se stane tvou oblíbenou.
Veronika Poláčková, ...
Zdravě a chutně /29.01.10
Tvarohový kuskusovník

Tvarohový kuskusovník

Uvidíš, že jde péct chutně i zdravě.
Lucie Blahová, Slavičín
Zdravě a chutně /14.10.11
Fazolkový salát

Fazolkový salát

Vydatná a velmi chutná večeře.

Livie Kostelníková, Praha

Zdravě a chutně /09.07.15
Bramborovo-žampionový

Bramborovo-žampionový

Podává se vychlazený a s bílým pečivem.

Lucie Zajícová, Praha

Zdravě a chutně /17.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu