Reklama
Krůtí plátek s polentou
Fotogalerie:

Krůtí plátek s polentou

Veronika Poláčková
Veronika Poláčková
Mýto

Polentu lze připravit na mnoho způsobů.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 500 g krůtí prsa
  • směs koření na krůtu
  • sůl
  • olivový olej
  • 200 g polenta
  • 750 ml horká voda
  • 2 snítky čerstvý rozmarýn
  • 1 lžička sůl
  • 2 snítky čerstvý rozmarýn

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci přivedeme k varu 750 ml vody a pomalu vsypáváme tenkým pramínkem polentu. Stáhneme plamen a mícháme, dokud se nezačne oddělovat od stěn hrnce. Doba přípravy závisí na typu polenty – instantní stačí vařit 5 minut, obyčejnou vaříme asi 20 minut. Ještě teplou polentu rozetřeme na pečící papír do tvaru placky a necháme vychladnout.

  2. Nakrájíme na malé obdélníčky, které smažíme z obou stran na pánvi v rozpáleném olivovém oleji, do kterého jsme přidali rozmarýn. Osmažené obdélníčky vyndáme na talíř s ubrouskem, který odsaje přebytečný tuk a můžeme podávat.

  3. Krůtí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, naklepeme hřbetem ruky, osolíme a posypeme směsí koření. Na pánev si dáme olivový olej, na kterém zprudka opečeme okořeněné krůtí plátky.

  4. Hotová prsa podáváme s osmaženou polentou a čerstvou nebo v páře vařenou zeleninou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zamilované rizoto

Zamilované rizoto

Srdíčko z kečupu udělá jídlo ještě chutnějším. Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /04.05.11
Květák s kečupem a česnekem

Květák s kečupem a česnekem

Květákové řízky jsou nuda. Zkus ten můj!
Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod
Zdravě a chutně /05.01.09
Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Tato oblíbená bylinka je pro jaro typická.


David Marounek, Roudnice

Zdravě a chutně /20.03.17
Zeleninová rychlovka

Zeleninová rychlovka

Když je lednice prázdná, dej si zeleninku.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Zdravě a chutně /27.03.13
Salát s rukolou

Salát s rukolou

Poněkud netradiční salát jsem ochutnala při návštěvě jedné restaurace. Recept mi ...
Zdravě a chutně /01.09.08
Orecchiette s restovanou zeleninou

Orecchiette s restovanou zeleninou

Něco na způsob báječného těstovinového salátu, jen v tepelné úpravě.

...

Zdravě a chutně /24.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu