Polentu lze připravit na mnoho způsobů.
Veronika Poláčková, Mýto
Ingredience
- 500 g krůtí prsa
- směs koření na krůtu
- sůl
- olivový olej
- 200 g polenta
- 750 ml horká voda
- 2 snítky čerstvý rozmarýn
- 1 lžička sůl
- 2 snítky čerstvý rozmarýn
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ve větším hrnci přivedeme k varu 750 ml vody a pomalu vsypáváme tenkým pramínkem polentu. Stáhneme plamen a mícháme, dokud se nezačne oddělovat od stěn hrnce. Doba přípravy závisí na typu polenty – instantní stačí vařit 5 minut, obyčejnou vaříme asi 20 minut. Ještě teplou polentu rozetřeme na pečící papír do tvaru placky a necháme vychladnout.
-
Nakrájíme na malé obdélníčky, které smažíme z obou stran na pánvi v rozpáleném olivovém oleji, do kterého jsme přidali rozmarýn. Osmažené obdélníčky vyndáme na talíř s ubrouskem, který odsaje přebytečný tuk a můžeme podávat.
-
Krůtí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, naklepeme hřbetem ruky, osolíme a posypeme směsí koření. Na pánev si dáme olivový olej, na kterém zprudka opečeme okořeněné krůtí plátky.
-
Hotová prsa podáváme s osmaženou polentou a čerstvou nebo v páře vařenou zeleninou.