Reklama
Krůtí placičky s pórkem
Fotogalerie:

Krůtí placičky s pórkem

Zuzana Ševcová

Litoměřice

Je to skvělý lehký oběd v horkém létě.

Zuzana Ševcová, Litoměřice

Ingredience

  • 2-3 lžíce olej
  • 1 střední cibule
  • 1/2 ks pórek
  • 2 stroužky česnek
  • trocha soli a pepře
  • 500 g krůtí mleté maso
  • 1 lžíce nasekané bylinky
  • 2-4 lžíce strouhanka
  • Salát:
  • směs listů salátu
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce olivový olej
  • 2 lžíce balsamikový ocet
  • trocha soli a pepře
  • 1 lžíce hnědý cukr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a pórek. Přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí a pepřem. Směs smícháme s krůtím masem, přidáme jemně nasekané bylinky  a zahustíme strouhankou. Z hmoty tvoříme v dlaních placičky, které naskládáme na plech vyložený pečicím papírem.

  2. Pečeme v předehřáté troubě při 180  °C asi 15 minut.

  3. Zatím si připravíme salát. Listy salátů důkladně opereme a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev.

  4. Olej smícháme s balsamikovým octem, solí, pepřem a hnědým cukrem. Trochu rozředíme vodou a mícháme, dokud se vše nerozpustí. Nálev nalijeme na salát a vše promícháme.

Tip redakce

Do míchaného salátu použij více druhů barevných lístků. Bude nejen hezčí, ale i chutnější. I mezi olivovými oleji hledej kvalitu, extra panenské jsou nejlepší.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninový salát s cizrnou

Zeleninový salát s cizrnou

Je osvěžující a přitom výborně zasytí. Mlsalové mohou přidat šunku. Eva Loudová, ...
Zdravě a chutně /12.04.12
Osvěžující salát s koprem

Osvěžující salát s koprem

Někdo nemá chuť kopru rád, já ho přidávám skoro do všeho.
Veronika Hegrová, Pomezí
...
Zdravě a chutně /19.07.12
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Bramborová kaše se špenátem

Bramborová kaše se špenátem

Špenát a česnek jsou výbornou prevencí proti chřipkám a nachlazení. A ještě si na ...
Zdravě a chutně /22.09.08
Pangasius ztracený v bramborách

Pangasius ztracený v bramborách

Místo filet z pangasia můžeš použít vepřové nebo kuřecí maso.

Marie Šulová, ...

Zdravě a chutně /17.01.13
Citronový pstruh

Citronový pstruh

Dobrý jak na ohni, tak na plotně.

Anita Vaverková, Broumov

Zdravě a chutně /15.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu