Je to skvělý lehký oběd v horkém létě.
Zuzana Ševcová, Litoměřice
Ingredience
- 2-3 lžíce olej
- 1 střední cibule
- 1/2 ks pórek
- 2 stroužky česnek
- trocha soli a pepře
- 500 g krůtí mleté maso
- 1 lžíce nasekané bylinky
- 2-4 lžíce strouhanka
- Salát:
- směs listů salátu
- 1 mrkev
- 1 lžíce olivový olej
- 2 lžíce balsamikový ocet
- trocha soli a pepře
- 1 lžíce hnědý cukr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a pórek. Přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí a pepřem. Směs smícháme s krůtím masem, přidáme jemně nasekané bylinky a zahustíme strouhankou. Z hmoty tvoříme v dlaních placičky, které naskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
-
Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.
-
Zatím si připravíme salát. Listy salátů důkladně opereme a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev.
-
Olej smícháme s balsamikovým octem, solí, pepřem a hnědým cukrem. Trochu rozředíme vodou a mícháme, dokud se vše nerozpustí. Nálev nalijeme na salát a vše promícháme.
Tip redakce
Do míchaného salátu použij více druhů barevných lístků. Bude nejen hezčí, ale i chutnější. I mezi olivovými oleji hledej kvalitu, extra panenské jsou nejlepší.