Reklama
Krůtí paela
Fotogalerie:

Krůtí paela

Jitka Horáková

Pardubice
Mám ráda jídla, která jsou svěží nejen svojí chutí, ale i barvou. Paela je lákavá volba.
Jitka Horáková, Pardubice

Ingredience

  • 800 g krůtí řízky stehenní
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžička kari
  • 1 hrnek rýže
  • 1 hrnek vývar kuřecí
  • 4 lžíce olej olivový
  • 1/2 hrnku hrášek mražený
  • 4 rajčata
  • 1/2 paprika žlutá
  • 1/2 paprika červená
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Krůtí maso pokrájíme na malé kousky. Ve větší pánvi s pokličkou nebo v hrnci rozpálíme olej a maso orestujeme ze všech stran.
  2. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, lžičku karí a necháme krátce osmahnout. Přidáme rýži, promícháme, aby se obalila olejem, a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a přikryjeme poklicí.
  3. Rajčata spaříme, sloupneme slupku a pokrájíme. Společně s nakrájenou paprikou a hráškem přidáme do směsi. Zakryté necháme vařit za občasného míchání asi 20 minut. Zdobíme pažitkou.
     
    TIP: Místo krůtího masa je možné použít kuřecí řízky.
    Pokud chceme docílit opravdu rybí chuti, přidáme loupané krevety.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninové placičky

Zeleninové placičky

Používám vegetu bez glutamátu. Eva Skoumalová, Klučov
Zdravě a chutně /12.04.16
Těstovinový salát s avokádovou omáčkou

Těstovinový salát s avokádovou omáčkou

Lehký oběd či svačina. Recept může být obměňován přidáním zakysané smetany, ...

Zdravě a chutně /15.11.14
Zapečená zelenina s tofu

Zapečená zelenina s tofu

Bez cholesterolu a bez zbytečných kalorií.

Lenka Dospievová, Plzeň

Zdravě a chutně /18.07.13
Rychlý salát s karamelizovanou cibulí a kozím sýrem

Rychlý salát s karamelizovanou cibulí a kozím sýrem

Výborná kombinace sladké cibule a aromatického kozího sýra.

Lenka Bocková, Liberec

Zdravě a chutně /07.09.14
Rajčata plněná cizrnou

Rajčata plněná cizrnou

Máš-li čas, uvař si klasickou cizrnu den předem.

Vlasta Stryková, Vsetín

Zdravě a chutně /01.12.14
Zelenina z jedné pánve

Zelenina z jedné pánve

Tuhle typickou letní pochoutku vařím v sezoně velmi často, nesmí chybět například...
Zdravě a chutně /12.11.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu