Reklama
Krůtí paela
Fotogalerie:

Krůtí paela

Jitka Horáková

Pardubice
Mám ráda jídla, která jsou svěží nejen svojí chutí, ale i barvou. Paela je lákavá volba.
Jitka Horáková, Pardubice

Ingredience

  • 800 g krůtí řízky stehenní
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžička kari
  • 1 hrnek rýže
  • 1 hrnek vývar kuřecí
  • 4 lžíce olej olivový
  • 1/2 hrnku hrášek mražený
  • 4 rajčata
  • 1/2 paprika žlutá
  • 1/2 paprika červená
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Krůtí maso pokrájíme na malé kousky. Ve větší pánvi s pokličkou nebo v hrnci rozpálíme olej a maso orestujeme ze všech stran.
  2. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, lžičku karí a necháme krátce osmahnout. Přidáme rýži, promícháme, aby se obalila olejem, a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a přikryjeme poklicí.
  3. Rajčata spaříme, sloupneme slupku a pokrájíme. Společně s nakrájenou paprikou a hráškem přidáme do směsi. Zakryté necháme vařit za občasného míchání asi 20 minut. Zdobíme pažitkou.
     
    TIP: Místo krůtího masa je možné použít kuřecí řízky.
    Pokud chceme docílit opravdu rybí chuti, přidáme loupané krevety.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Červená čočka s grilovaným kuřecím

Červená čočka s grilovaným kuřecím

Uvařená čočka vypadá sice trochu nevzhledně, ale moc nám jídlo chutnalo. Veronika ...
Zdravě a chutně /17.08.14
Polévka s knedlíčky

Polévka s knedlíčky

Je to naše oblíbená dobrůtka.
Eva Výtisková, Turnov
Zdravě a chutně /19.11.08
Nadívaná králičí stehna

Nadívaná králičí stehna

Karolína Protivová, Rakovník

Zdravě a chutně /19.11.17
Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka

Vhodná jako svačinka nebo lehká večeře.
Dagmar Vašáková, Hodonín
Zdravě a chutně /12.01.09
Pomazánka ze špenátu a tofu

Pomazánka ze špenátu a tofu

Tofu je výborný zdroj bílkovin, obsahuje minimum tuku a žádný cholesterol.

Alena ...

Zdravě a chutně /25.01.17
„Rybí“ salát z králíka

„Rybí“ salát z králíka

Pochutnáš si na něm a ani nepoznáš‚ že je připravený z králíka.
Marie ...
Zdravě a chutně /14.09.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu