Reklama
Krůtí na kari s žampióny
Fotogalerie:

Krůtí na kari s žampióny

Michaela Gerlichová
Michaela Gerlichová
Ostrava - Poruba

Tip na rychlý, jednoduchý a navíc zdravý obídek.

Michaela Gerlichová, Ostrava - Poruba

Ingredience

  • 200 g krůtí prsa
  • 3 ks středně velké žampiony
  • kari
  • sůl
  • pepř
  • 1-2 sáčky rýže
  • na smažení olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve dáme do mírně osolené vody vařit rýži. Mezitím si nakrájíme na menší nudličky omyté krůtí maso. Žampiony očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. Do rozpálené vysoké pánve nebo hrnce nalijeme trochu olivového oleje na smažení. Poté vložíme žampiony a lehce je osmahneme,  k nim po chvíli přidáme krůtí maso a zasypeme kari kořením. Krátce orestujeme, podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a zhruba 10 minut dusíme doměkka.
  3. Doměkka uvařenou rýži propláchneme, dáme na talíř spolu s masem a vydušenou šťávou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Výborný oběd pro celou rodinu. Iveta Komosná, Perštejn
Zdravě a chutně /26.09.14
Plněný lilek

Plněný lilek

K masu se vždy snažím připravit také něco na zpestření.

Lenka Hronová, Aš

...
Zdravě a chutně /28.06.16
Z čínského zelí

Z čínského zelí

Na podzim a v zimě je sezona čínského zelí, kterým si můžeme zpestřit ...

Zdravě a chutně /17.02.16
Rýžovo-cuketové placičky

Rýžovo-cuketové placičky

Smažení vyváží dušená zelenina.
Eva Fuhrmannová, Nové Mesto n.Váhom
Zdravě a chutně /07.11.08
Krůtí řízek s lupínky

Krůtí řízek s lupínky

Krůtí maso je velmi jemné a zdravé.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /16.01.15
Prsíčka zapečená v leču

Prsíčka zapečená v leču

Lečo je samozřejmě nejlepší to domácí.

Eva Manďáková Svašková, Zborovice

Zdravě a chutně /09.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu