Tip na rychlý, jednoduchý a navíc zdravý obídek.
Michaela Gerlichová, Ostrava - Poruba
Ingredience
- 200 g krůtí prsa
- 3 ks středně velké žampiony
- kari
- sůl
- pepř
- 1-2 sáčky rýže
- na smažení olivový olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve dáme do mírně osolené vody vařit rýži. Mezitím si nakrájíme na menší nudličky omyté krůtí maso. Žampiony očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
-
Do rozpálené vysoké pánve nebo hrnce nalijeme trochu olivového oleje na smažení. Poté vložíme žampiony a lehce je osmahneme, k nim po chvíli přidáme krůtí maso a zasypeme kari kořením. Krátce orestujeme, podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a zhruba 10 minut dusíme doměkka.
-
Doměkka uvařenou rýži propláchneme, dáme na talíř spolu s masem a vydušenou šťávou.