Reklama
Krůtí medailonky s ratatouille
Fotogalerie:

Krůtí medailonky s ratatouille

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle mě je zelenina nejlepší příloha.

Helena Soudková, Nymburk

Ingredience

  • 1 menší lilek
  • 1 cibule
  • 1 žlutá paprika
  • 1 mladá cuketka
  • 2 rajčata
  • 70 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • podle chuti čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián...)
  • podle potřeby sůl
  • 400 g krůtích prsou
  • podle chuti směs oblíbeného koření (grilovací)
  • 2 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Všechnu zeleninu omyjeme a nakrájíme na větší kousky.

  2. krok2

    Na pánvi rozpálíme olivový olej a zprudka opékáme kousky lilků doměkka. Dle potřeby přidáme olej, lilek ho snese více. Pak přisypeme cibuli, česnek a papriku, také čerstvé bylinky a společně restujeme pár minut. Osolíme podle chuti. Nakonec připojíme cuketu a rajčata a za stálého míchání restujeme další 3–4 minuty.

  3. krok3

    Maso nakrájíme přes vlákno na medailonky. Osolíme je, okořeníme a lehce obalíme v hladké mouce. Na jiné pánvi rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany dozlatova. Podáváme ihned s připravenou zeleninou ratatouille a světlou bagetkou.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí rybí salát

Domácí rybí salát

Výborný rybí salát z plevelných sladkovodních ryb, který určitě v obchodě neseženete...
Zdravě a chutně /06.05.12
Pečená brambora s kuřecími játry

Pečená brambora s kuřecími játry

Brambora zapečená se směsí listového špenátu, kuřecích jater, papriky a sýra.

Pavel ...

Zdravě a chutně /11.06.12
Francouzský rýžový salát

Francouzský rýžový salát

Lehký, chutný a osvěžující salát nejen pro horké letní dny.
Lucie Špaisová, ...
Zdravě a chutně /08.05.10
Brokolicová sekaná

Brokolicová sekaná

Brokolice u nás v rodině dlouho nepatřila k populárním jídlům. To se ale ...
Zdravě a chutně /19.11.08
Cizrna na karí s jogurtem

Cizrna na karí s jogurtem

Rychlá a zdravá dobrota s vůní Indie.

Vít Zrzavý, Ostrava

Zdravě a chutně /27.06.14
Celozrnné knedlíky

Celozrnné knedlíky

Jíme zdravě, celozrnné knedle jsou výborné.
Květa Knauteová, Sezemice
Zdravě a chutně /03.01.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu