Reklama
Krůtí medailonky s ratatouille
Fotogalerie:

Krůtí medailonky s ratatouille

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle mě je zelenina nejlepší příloha.

Helena Soudková, Nymburk

Ingredience

  • 1 menší lilek
  • 1 cibule
  • 1 žlutá paprika
  • 1 mladá cuketka
  • 2 rajčata
  • 70 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • podle chuti čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián...)
  • podle potřeby sůl
  • 400 g krůtích prsou
  • podle chuti směs oblíbeného koření (grilovací)
  • 2 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Všechnu zeleninu omyjeme a nakrájíme na větší kousky.

  2. krok2

    Na pánvi rozpálíme olivový olej a zprudka opékáme kousky lilků doměkka. Dle potřeby přidáme olej, lilek ho snese více. Pak přisypeme cibuli, česnek a papriku, také čerstvé bylinky a společně restujeme pár minut. Osolíme podle chuti. Nakonec připojíme cuketu a rajčata a za stálého míchání restujeme další 3–4 minuty.

  3. krok3

    Maso nakrájíme přes vlákno na medailonky. Osolíme je, okořeníme a lehce obalíme v hladké mouce. Na jiné pánvi rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany dozlatova. Podáváme ihned s připravenou zeleninou ratatouille a světlou bagetkou.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vločkové sušenky

Vločkové sušenky

Lehká sváteční pochoutka. Jaroslav Charvát, Praha
Zdravě a chutně /24.02.10
Sušené boby s jogurtem

Sušené boby s jogurtem

Inspirace ze zdravé arabské kuchyně.

Jana Al Bunniová, Praha

Zdravě a chutně /14.04.15
Těstoviny s brokolicí II

Těstoviny s brokolicí II

K tomuto jídlu se nejvíc hodí kupa čerstvé zeleniny.
Monika Vosolsobě, Praha 10
Zdravě a chutně /31.10.08
Bylinkové krokety s jogurtovo-zeleninovým dipem

Bylinkové krokety s jogurtovo-zeleninovým dipem

Skvěle se hodí i jako příloha k veškerým druhům masa.

Anna Chmelíčková, Letohrad

Zdravě a chutně /08.10.12
Placky  z řepy

Placky z řepy

Nemohu jíst brambory, co ale dělat, když mám chuť na bramboráky, které miluji?

Jana ...

Zdravě a chutně /15.04.15
Salát s rukolou

Salát s rukolou

Poněkud netradiční salát jsem ochutnala při návštěvě jedné restaurace. Recept mi ...
Zdravě a chutně /01.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu