Reklama
Krůtí maso s brokolicovou krustou
Fotogalerie:

Krůtí maso s brokolicovou krustou

Alžběta Prchalová

Kolín

Měla jsem pocit, že jíme stejná jídla pořád dokola. Tak jsem jednou zkusila něco nového a stálo to za to.

Alžběta Prchalová, Kolín

Ingredience

  • 4 plátky krůtí prsa
  • trocha soli a pepře
  • 1 menší brokolice
  • 4 lžíce máslo
  • 2 lžíce mandlové lupínky
  • 4 lžíce strouhanka
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 100 g eidam nebo jiný tvrdý sýr
  • 1 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Plátky masa osolíme, opepříme a opečeme na 2 lžících másla po obou stranách. Potom je přendáme do pekáčku a zalijeme smetanou.

  2. krok2

    Brokolici očistíme a nakrájíme na menší kousky. Krátce je  povaříme v osolené vodě a potom prudce zchladíme, aby si brokolice zachovala pěknou zelenou barvu. Necháme dobře okapat.

  3. Sýr nastrouháme. Zbylé máslo necháme rozpustit například v mikrovlnné troubě. Brokolici promícháme s máslem, strouhankou, sýrem a mandlovými lupínky.

  4. krok4

    Směs navrstvíme na připravené plátky masa a pečeme v troubě předehřáté na 175 °C asi 30 minut dozlatova. Maso přendáme na talíře a do zbylé horké omáčky vmícháme vaječný žloutek.

  5. Takto upravené krůtí plátky podáváme s vařeným bramborem přelité omáčkou.

Tip redakce

Dražší krůtí maso můžeš nahradit levným kuřecím.

Pošli recept! 4/2014 (7.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Losos s krémem

Losos s krémem

Luxusní oběd. Anna Šušláková, Most
Zdravě a chutně /07.03.16
Královská omeleta se šmakounem

Královská omeleta se šmakounem

Lehká zdravá pochoutka nejen pro vegetariány.
Hana Kupková, Ostrava-Poruba
Zdravě a chutně /14.09.10
Sójové maso v karí omáčce

Sójové maso v karí omáčce

Podáváme s pohankou.

Anna Stočková, Brno

Zdravě a chutně /17.08.16
Zapečená kuřecí prsa s cuketami

Zapečená kuřecí prsa s cuketami

Báječná kombinace šťavnatého masíčka, lahodné zeleniny a jemného sýra.

Lenka ...

Zdravě a chutně /18.06.13
Kyjevské fazole

Kyjevské fazole

Chutný oběd bez masa.

Tereza Císařová, Zelenec

Zdravě a chutně /03.09.13
Zapečený lilek

Zapečený lilek

Jakmile ceny lilku v obchodech klesnou na rozumnou mez, máme ho na stole skoro ...

Zdravě a chutně /22.11.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu