Obyčejné zelí trochu jinak.
Hana Gončárová, Brno
Ingredience
- Ingredience
- 1 cibule
- trocha olej
- 300 g krůtí prsa
- podle potřeby cukr, sůl, pepř a mletý kmín
- 200 ml voda
- 1 hlávka bílé zelí
- 3 lžíce sterilovaná řepa
- 1 lžíce ocet
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Půl cibule nakrájíme a osmahneme. Vložíme nakrájené maso‚ okořeníme solí‚ pepřem a mletým kmínem a zprudka osmažíme. Když je maso hotové‚ zalijeme je 200 ml vody a dusíme‚ dokud se voda nevypaří.
-
Druhou půlku cibule osmažíme, přidáme nakrájené zelí a podlijeme vodou dle potřeby. Dusíme. Hotové zelí dochutíme solí‚ mletým kmínem‚ cukrem a octem a chvíli povaříme. Na závěr vmícháme řepu.