Reklama
Krůtí kostky v bulguru
Fotogalerie:

Krůtí kostky v bulguru

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Druh a množství použité zeleniny záleží jen na tvé chuti a fantazii.

Kristýna Válová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 400g krůtích prsou
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti provensálské koření
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 řapíky celeru
  • 1 cuketa (zelená, žlutá)
  • 1 červená paprika
  • 250 g bulguru
  • 2 snítky čerstvého koriandru
  • trocha citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Krůtí maso nakrájíme na kostky a vložíme do misky. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a okořeníme provensálským kořením. Promícháme a necháme chvíli v chladu odležet. Bulgur několikrát propláchneme ve vodě, vložíme do hrnce a zalijeme 700 ml vody, osolíme. Vaříme 10 minut, stáhneme z ohně a necháme dalších 10 minut odstát bez odklápění poklice. Promícháme. 

  2. krok2

    Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, cuketu, celerové řapíky a papriku nakrájíme na větší kousky. Na pánvi orestujeme nejdříve maso ze všech stran, po několika minutách přidáme plátky česneku a restujeme dohněda. Vyjmeme z pánve a necháme stranou. 

  3. Do výpeku přidáme lžíci olivového oleje a orestujeme zeleninu na skus. Vrátíme maso a prohřejeme. Nakonec směs smícháme s bulgurem, vmícháme koriandr a pokapeme citronovou šťávou.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

Pro ty, kteří dávají přednost zdravé výživě. Anna Skoumalová, Klučov
Zdravě a chutně /18.02.14
Králík v mrkvi

Králík v mrkvi

Králičí maso je opravdu velice zdravé.
Daša Poláková, Žďár nad Sázavou
Zdravě a chutně /03.11.08
Květák na paprice

Květák na paprice

Netradiční úprava květáku ti zachutná.
Marie Satrapová, Rychnov nad Kněžnou
Zdravě a chutně /17.09.09
Rajské toasty

Rajské toasty

Na žádné dlouhé vyvařování nemám čas. Jsme velká rodina a pořád někdo něco ...
Zdravě a chutně /13.08.08
Feta

Feta

Ochuť si tuto dobrotu pořádně, chilli prý pomáhá hubnout.
Hana Mrhová, Trutnov
Zdravě a chutně /22.01.10
Zelné závitky

Zelné závitky

Připrav si jídlo, které hravě dokazuje, že co je zdravé, může být zároveň opravdu ...
Zdravě a chutně /19.08.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu