Reklama
Krůtí kostky v bulguru
Fotogalerie:

Krůtí kostky v bulguru

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Druh a množství použité zeleniny záleží jen na tvé chuti a fantazii.

Kristýna Válová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 400g krůtích prsou
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti provensálské koření
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 řapíky celeru
  • 1 cuketa (zelená, žlutá)
  • 1 červená paprika
  • 250 g bulguru
  • 2 snítky čerstvého koriandru
  • trocha citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Krůtí maso nakrájíme na kostky a vložíme do misky. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a okořeníme provensálským kořením. Promícháme a necháme chvíli v chladu odležet. Bulgur několikrát propláchneme ve vodě, vložíme do hrnce a zalijeme 700 ml vody, osolíme. Vaříme 10 minut, stáhneme z ohně a necháme dalších 10 minut odstát bez odklápění poklice. Promícháme. 

  2. krok2

    Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, cuketu, celerové řapíky a papriku nakrájíme na větší kousky. Na pánvi orestujeme nejdříve maso ze všech stran, po několika minutách přidáme plátky česneku a restujeme dohněda. Vyjmeme z pánve a necháme stranou. 

  3. Do výpeku přidáme lžíci olivového oleje a orestujeme zeleninu na skus. Vrátíme maso a prohřejeme. Nakonec směs smícháme s bulgurem, vmícháme koriandr a pokapeme citronovou šťávou.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křen s medem

Křen s medem

Budte fit i za chladného počasí.
Zdravě a chutně /16.05.12
Caesar salát s kuřecím masem

Caesar salát s kuřecím masem

Existuje mnoho receptů na salát Ceasar, já ho připravuji tímto způsobem. Olej ...

Zdravě a chutně /19.05.16
Rybí filet se švédskou omáčkou

Rybí filet se švédskou omáčkou

Na másle opečené rybí filety, podávané se studenou smetanovou omáčkou s jablky a ...

Zdravě a chutně /27.09.14
Sumec na kmíně

Sumec na kmíně

Kdo má rád, může maso lehce potřít česnekem.

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /24.04.15
Vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč

Mám ho moc ráda, mohla bych ho jíst každý den. Když mám kopr, přidám do polévky ...

Zdravě a chutně /18.02.14
Špenátová roláda

Špenátová roláda

Na jaře ti prospěje jídlo, které dodá sílu.
Dagmar Vašáková, Hodonín
Zdravě a chutně /30.03.09
 

Nejnovější

Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi
Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
Domácí oříšková nutella

Domácí oříšková nutella

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /24.02.20
Srdíčka s čokoládou

Srdíčka s čokoládou

Když miluješ labužníka

Hana Wilhelmová, Ostrava

Sladký život /24.02.20
Srnčí hřbet s překvapením

Srnčí hřbet s překvapením

Kateřina Krososková, Církvice

Sladký život /24.02.20
Zamilovaná palačinka

Zamilovaná palačinka

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /24.02.20
Trmické makové mušle

Trmické makové mušle

Ke kávě i na snídani

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Sladký život /24.02.20
Domácí větrníčky

Domácí větrníčky

Stejné jako od cukráře

Podle receptu Zdeny Pospíšilové z Milevska

Sladký život /24.02.20
Kuskusový salát s cuketou

Kuskusový salát s cuketou

Petra Kelerová, Sušice

Zdravě a chutně /23.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama