Reklama
Krůtí karbanátky pečené v troubě
Fotogalerie:

Krůtí karbanátky pečené v troubě

Lenka Rokosová
Lenka Rokosová
Plzeň

Jednoduché jídlo skvělé i bez smažení.

Lenka Rokosová, Plzeň

Ingredience

  • 700 g mleté krůtí maso
  • 100 g slanina
  • 100 g tvrdý sýr
  • na zahuštění Strouhanka nebo namočená houska
  • 2 vejce
  • česnek
  • sůl, pepř, majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Do pomletého masa přidáme slaninu nakrájenou nadrobno, strouhaný sýr, 2 vajíčka a strouhanku nebo starší pečivo nakrájené na menší kostky máčené v mléce. Podle chuti dosolíme, opepříme a přidáme majoránku. Se solí opatrně, sýr i slanina jí obsahují dost. Příprava i ochucování je v podstatě shodné s karbanátky, někdo přidává trochu chilli nebo na lžičku kořenící směs na mleté maso - záleží na chuti.

  2. Ze směsi vytvarujeme kuličky, dáme je do pekáčku a podlijeme sklenicí vody. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut pod pokličkou, pak odklopíme a dopékáme dalších patnáct minut, dokud maso nezezlátne.
  3.  Vyjmeme maso, pekáček s vypečenou šťávou dáme na sporák a zahustíme. Necháme povařit. POdáváme s bramborovou kaší.

    TIP : Na mletí nedoporučuji použít pouze prsní maso, karbanátky jsou pak příliš suché!  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Penne s cuketou

Penne s cuketou

Tento letně svěží pokrm jsme prvně s manželkou okusili na dovolené. Tak nám zachutnal, ...
Zdravě a chutně /23.11.10
Salát z řapíkatého celeru a dary lesa

Salát z řapíkatého celeru a dary lesa

Pokud máš ráda houby, zkus můj recept.
Dalibor Marounek, Roudnice
Zdravě a chutně /13.01.10
Portobello s kuskusem

Portobello s kuskusem

Podávej jako předkrm nebo lehký hlavní chod.

Terezie Vachová, Praha

Zdravě a chutně /19.05.14
Maso na zelenině s kuskusem

Maso na zelenině s kuskusem

Udělej radost své rodině něčím netradičním!
Anežka Marelová, Frýdlant nad ...
Zdravě a chutně /14.03.12
Pečené kuře s dýňovou kaší

Pečené kuře s dýňovou kaší

Proč dělat kaši pouze z brambor?

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Zdravě a chutně /18.10.12
Pomazánka z tresčích jater

Pomazánka z tresčích jater

Dej si s námi něco zdravějšího na zub.
Markéta Kopečná, Praha
Zdravě a chutně /27.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu