Reklama
Krůtí játra s pečenou řepou
Fotogalerie:

Krůtí játra s pečenou řepou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hotové jídlo můžeš před podáváním posypat sýrem.

Diana Vlasáková, Příbram

Ingredience

  • 500 g krůtí játra
  • 500 g červená řepa
  • 1 palička česnek
  • sůl. pepř
  • 5 lžic olivový olej
  • 3 lžíce balsamikový ocet
  • snítka čerstvého rozmarýnu a tymiánu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Troubu předehřejeme na 200 °C. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na plech si připravíme větší kus alobalu, nejlépe dvojitý, aby nevytékala šťáva.

  2. krok2

    Řepu rozložíme na alobal, osolíme a opepříme. Potom ji zakapeme olivovým olejem a balsamikovým octem. Přidáme celé stroužky česneku a čerstvé bylinky. Zeleninu zabalíme do alobalu a balíček ze všech stran utěsníme. Pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu doměkka.

  3. krok3

    Krůtí játra omyjeme a očistíme. Opečeme je na pánvi na rozpáleném oleji z každé strany 2–3 minuty. Po osmažení je jemně osolíme a nakrájíme na plátky.

  4. Na talíř dáme přílohu (těstoviny nebo brambory), na ni zeleninu a nahoru játra.

Pošli recept! 2/2015 (3.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celerovo-mrkvová pomazánka

Celerovo-mrkvová pomazánka

I pohoštění pro návštěvu může být zdravé a plné vitaminů. Anna ...
Zdravě a chutně /20.05.10
Pomazánka z vařeného celeru

Pomazánka z vařeného celeru

Celer obsahuje spoustu důležitých vitaminů.

Petra Ménová, Kolín

Zdravě a chutně /05.03.14
Salát z černé ředkve

Salát z černé ředkve

Zdravá svačinka s výbornou chutí.

Šárka Vozábová, Milovice

Zdravě a chutně /18.11.12
Kuskusové rizoto s dýní

Kuskusové rizoto s dýní

Můžeš využít všechny druhy zeleniny, které máš doma k dispozici.

Vladimíra ...

Zdravě a chutně /26.01.14
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

Sušená rajčata dodají pokrmu naprosto neopakovatelnou chuť.

Zuzana Tržilová, Třeboň

Zdravě a chutně /23.06.14
Tuňák na česneku

Tuňák na česneku

Rybí specialitu jsme před pár lety ochutnali na dovolené v Chorvatsku. Skvělý ...
Zdravě a chutně /20.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu