Reklama
Krupičná ovesno-pohanková kaše
Fotogalerie:

Krupičná ovesno-pohanková kaše

P. Ghisi
P. Ghisi
Brno

Kaše ze tří druhů, díky krupici, vločkám a pohance s vysokým podílem vlákniny. Jednoduchý postup.

P. Ghisi, Brno

Ingredience

  • 500 ml mléko
  • 75 g dětská krupička
  • 120 g ovesné vločky
  • 30 g spařená pohanka
  • dle chuti med nebo cukr
  • dle chuti kakao nebo čokoláda
  • dle chuti skořice
  • dle chuti máslo

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Mléko nalejeme do hrnce a po zhruba třech minutách postupně za stálého míchání přidáme krupici.
  2. Až nám kaše zhoustne, přidáme namočené ovesné vločky a pohanku, která se ve vařící vodě pařila cca 10 minut. Pořád mícháme.
  3. Po uvaření dochutíme kaši medem, moučkovým cukrem, kakaem či skořicí. Můžeme přidat i trochu másla.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilovaný tuňák

Grilovaný tuňák

Veronika Poláčková, Mýto
Zdravě a chutně /02.08.18
Brokolicový salát

Brokolicový salát

Lehké hlavní jídlo nebo příloha k masu na grilu.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /02.04.15
Dušená hlíva s tofu a rajčaty na karí

Dušená hlíva s tofu a rajčaty na karí

Hlíva nám pomáhá zvyšovat imunitu.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /24.02.10
Cini Minis - snídaňové cereálie

Cini Minis - snídaňové cereálie

Kdo má rád snídaňové cereálie a chce je mlsat bez výčitek, měl by zkusit moje ovesné ...
Zdravě a chutně /28.09.15
Pangasius s ananasem

Pangasius s ananasem

K tomuto exotickému jídlu podávej rýži.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /16.05.14
Kukuřičný závin

Kukuřičný závin

Naservíruj si k večeři nepečenou lahůdku!
Eva Mrowiecová, Karviná-Ráj
Zdravě a chutně /09.03.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu