Dělávám je k večeři – jsou syté, snadno stravitelné a hlavně zdravé.
Brigita Sováková, Milevsko
Ingredience
- Ingredience
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 brambory
- 1 jarní cibulka
- 1/2 lilek
- 1 malá cuketa
- 2 vejce
- 4 lžíce hladká mouka
- 1 lžíce solamyl
- trocha sůl a pepř
- 100 ml olej na opečení
- Jogurtový dip
- 200 g bílý jogurt
- 2 stroužky česnek
- 3 lístky bazalka
- 1 lžička citronová šťáva
- 1 lžička cukr moučka
- špetka sůl a pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zeleninu omyjeme, mrkev a brambory oloupeme. Veškerou zeleninu nakrájíme na malé kostky a vložíme do mísy. Přidáme hladkou mouku, solamyl, vejce a promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
-
Tvoříme malé zeleninové placičky, které pak na rozehřáté pánvi s olejem opékáme z obou stran dozlatova. Hotové osmažené placky dáme na talířek vyložený papírovým ubrouskem, aby se vsákl přebytečný olej.
-
Do mísy nalijeme bílý jogurt. Vmícháme nasekanou bazalku a prolisovaný česnek. Dochutíme citronovou šťávou, moučkovým cukrem, solí a pepřem.
-
Pokud se neobejdeme bez masa, použijeme placky jako přílohu ke smaženým kuřecím řízkům.