Reklama
Kroupy s lilkem
Fotogalerie:

Kroupy s lilkem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Netradiční spojení chutí, které tě nadchne.

Jana Remková, Orlová

Ingredience

  • 1 menší lilek
  • trocha soli
  • olivový olej dle potřeby
  • 1 jarní cibulka
  • 150 g václavky nebo lesní houby
  • 3-4 sušená rajčata v oleji
  • špetka pepře
  • 100 g uvařené kroupy
  • 50 g uzený losos

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek přepůlíme, nakrájíme do kříže a posolíme. Necháme nejméně půl hodiny vypotit. Pak sůl odstraníme papírovou utěrkou a oba kusy lilku potřeme olivovým olejem. Dáme je na plech a upečeme dohněda. Když jsou hotové, odložíme je bokem, aby vychladly.

  2. Mezitím si na oleji mírně osmažíme zelenou cibulku nakrájenou na kolečka, přidáme václavky, na nudličky nakrájená sušená rajčata a vše společně mírně orestujeme. Přidáme trošku vody a dusíme, dokud se voda neodpaří. 

  3. Upečenou dřeň lilku vyškrábeme lžící ze slupky, rozmačkáme vidličkou a přidáme do pánve k ostatním ingredien-cím. Opepříme, promícháme a 2–3 minuty restujeme. 

  4. Nakonec přidáme uvařené kroupy a vše dohromady prohřejeme. Hotové jídlo na talíři dozdobíme na tenké proužky nakrájeným uzeným lososem.


Pošli recept! 10/2014 (19.8.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilovaný tuňák

Grilovaný tuňák

Veronika Poláčková, Mýto
Zdravě a chutně /02.08.18
Pizza z listového těsta se smetanovou omáčkou a rukolou

Pizza z listového těsta se smetanovou omáčkou a rukolou

Z listového těsta se dají dělat v kuchyni mnohé dobroty.

Martina Měkutová Lednická, ...

Zdravě a chutně /21.02.13
Kuřecí maso s tofu

Kuřecí maso s tofu

Chceš-li si dopřát labužnický zážitek, určitě zkus tento recept.
Hana Kupková, ...
Zdravě a chutně /22.09.09
Žampionová omáčka s mozzarellou

Žampionová omáčka s mozzarellou

Hustá omáčka, ve které není ani kapka smetany.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /12.05.12
Zlatá rybka na mrkvi

Zlatá rybka na mrkvi

Kapra nemusíš připravit jen smaženého na pánvi.
Iryna Slyusar, Kutná Hora
Zdravě a chutně /17.05.11
Cizrnová kaše s balkánským sýrem

Cizrnová kaše s balkánským sýrem

Uvař si ji, určitě nebudeš litovat.

Markéta Zimmermannová, Havlíčkův Brod

Zdravě a chutně /06.02.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu