Reklama
Křenový salát s cizrnou
Fotogalerie:

Křenový salát s cizrnou

Veronika Marková
Veronika Marková
Český Těšín

Skvělý při chřipce či nachlazení.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 1/2 hlávky bílé zelí
  • 1/4 hlávky ledový salát
  • 150 g šunka
  • 2 ks mrkrv
  • 2 lžíce křen
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 lžíce majolka
  • 200 g cizrna
  • sůl, pepř, bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

55

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu si namočíme a necháme minimálně 2 hodiny uležet, poté ji uvaříme doměkka. Necháme vychladnout.

  2. Do mísy si nastrouháme bílé zelí a mrkvičku, přidáme nakrájený ledový salát a na nudličky nakrájenou šunku. Promícháme s vychladlou cizrnou.

  3. V druhé misce si rozmícháme zakysanou smetanu, křen, majolku, sůl a pepř a přidáme do mísy k salátu. Posypeme bazalkou a podáváme třeba s celozrnným pečivem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Chřest je velice křehká zelenina, která dovede pozlobit. Sežeň si speciální škrabku, ...
Zdravě a chutně /04.08.11
Biotlačenka s vejci

Biotlačenka s vejci

Je stejně dobrá jako ta klasická, ale zdravější.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /02.04.14
Slaný koláč s karotkou

Slaný koláč s karotkou

Doma mám malého klučíka, který půjde po prázdninách do první třídy. Snažím se mu, ...
Zdravě a chutně /04.09.14
Ovocná želé bábovka

Ovocná želé bábovka

Bezlepková bábovka, která nepotřebuje žádnou mouku. Ideální dezert při redukci ...

Zdravě a chutně /28.05.17
Veganské plněné papriky s cizrnou

Veganské plněné papriky s cizrnou

Veganské kuchyni se meze nekladou.

Vanda Doležalová, Pilníkov

Zdravě a chutně /10.10.14
Lahůdkový salát

Lahůdkový salát

Zeleninu můžeš obměňovat.

Hana Šátralová, Praha

Zdravě a chutně /12.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu