Skvělý při chřipce či nachlazení.
Veronika Marková, Český Těšín
Ingredience
- 1/2 hlávky bílé zelí
- 1/4 hlávky ledový salát
- 150 g šunka
- 2 ks mrkrv
- 2 lžíce křen
- 1 zakysaná smetana
- 1 lžíce majolka
- 200 g cizrna
- sůl, pepř, bazalka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cizrnu si namočíme a necháme minimálně 2 hodiny uležet, poté ji uvaříme doměkka. Necháme vychladnout.
-
Do mísy si nastrouháme bílé zelí a mrkvičku, přidáme nakrájený ledový salát a na nudličky nakrájenou šunku. Promícháme s vychladlou cizrnou.
-
V druhé misce si rozmícháme zakysanou smetanu, křen, majolku, sůl a pepř a přidáme do mísy k salátu. Posypeme bazalkou a podáváme třeba s celozrnným pečivem.