Ingredience
- 160 g žervé
- 3 lžíce máslo pomazánkové
- 1 lžíce krenex
- špetka sůl
- špetka pepř
- na ozdobu pažitka
- na ozdobu jeřabiny sterilované
- 5 rohlíky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žervé s pomazánkovým máslem a Krenexem dobře rozšleháme a podle vlastní chuti osolíme a opepříme (pokud možno čerstvě umletým pepřem).
-
Rohlíky nakrájíme na tenká kolečka a vidličkou na ně naneseme křenovou pomazánku. Doprostřed každé jednohubky přimáčkneme kompotovanou jeřabinu, která jí dodá pikantní chuť. Nakonec každou jednohubku posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou.
TIP: Recept na jeřabinový kompot:
Na 1 kg jeřabin potřebujeme 500 g cukru a 300 ml vody.
Čisté jeřabiny propereme a necháme okapat. Do hrnce nalijeme vodu s cukrem, svaříme a nalijeme na jeřabiny. Vaříme na mírném stupni, než jeřabiny změknou. Ty pak vložíme do sklenic, zalijeme cukrovou šťávou, sklenice uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.