Reklama
Křenové jednohubky s jeřabinou
Fotogalerie:

Křenové jednohubky s jeřabinou

Helena Šmídová

Přelouč
Mám ráda chuť jeřabin. Zavařuji je každý rok.
Helena Šmídová, Přelouč

Ingredience

  • 160 g žervé
  • 3 lžíce máslo pomazánkové
  • 1 lžíce krenex
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na ozdobu pažitka
  • na ozdobu jeřabiny sterilované
  • 5 rohlíky

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Žervé s pomazánkovým máslem a Krenexem dobře rozšleháme a podle vlastní chuti osolíme a opepříme (pokud možno čerstvě umletým pepřem).
  2. Rohlíky nakrájíme na tenká kolečka a vidličkou na ně naneseme křenovou pomazánku. Doprostřed každé jednohubky přimáčkneme kompotovanou jeřabinu, která jí dodá pikantní chuť. Nakonec každou jednohubku posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou.

    TIP: Recept na jeřabinový kompot:
    Na 1 kg jeřabin potřebujeme 500 g cukru a 300 ml vody.
    Čisté jeřabiny propereme a necháme okapat. Do hrnce nalijeme vodu s cukrem, svaříme a nalijeme na jeřabiny. Vaříme na mírném stupni, než jeřabiny změknou. Ty pak vložíme do sklenic, zalijeme cukrovou šťávou, sklenice uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová tarhoňa

Zeleninová tarhoňa

Tarhoňa jsou nočky z nudlového těsta. Eva Šimáčková, Zbraslav
Zdravě a chutně /15.05.16
Osvěžující salát s jablky

Osvěžující salát s jablky

Je vhodný především pro zimní období.

Zlata Komondiová, Praha

Zdravě a chutně /29.02.16
Vločkové sušenky

Vločkové sušenky

Ovesné vločky prospívají trávení a to je o Vánocích aktuální. Tak mlsáme ...
Zdravě a chutně /12.11.08
Nápoj s červenou řepou

Nápoj s červenou řepou

To je síla! A těch vitaminů, co tu dřímá!
Hana Bílá, České Budějovice
Zdravě a chutně /04.05.11
Treska á la boulangere

Treska á la boulangere

Jak název napovídá, pokrm pochází z francouzské kuchyně.

Pavel Štrougal, Ústí ...

Zdravě a chutně /14.10.12
Pstruh s citrónem a česnekem

Pstruh s citrónem a česnekem

Skvělá zdravá rychlovka na oběd či večeři.

Aneta Krotká, Třebíč

Zdravě a chutně /20.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu