Ingredience
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 2–3 vejce
- 2–3 lžíce mléko
- 1 lžička mouka hladká
- 100 g šmakoun
- 1 hermelín
- špetka sůl
- špetka kmín
- dle chuti bylinky zelené
- dle chuti olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkev a petržel očistíme, opláchneme a nastrouháme do misky. Přidáme celá vejce, mléko a mouku. Šmakouna nasekáme, plísňový sýr nakrájíme na kousky. Vsypeme do misky a promícháme spolu s bylinkami a kořením.
-
Na rozpáleném oleji na pánvi smažíme po obou stranách omelety. Z omelety se může stát i trhanec (jako se to často povede i mně), ale neboj se, chuti to vůbec neuškodí. Tuto dobrotu podáváme s celozrnným pečivem.