Reklama
Královská omeleta se šmakounem
Fotogalerie:

Královská omeleta se šmakounem

Hana Kupková

Ostrava-Poruba
Lehká zdravá pochoutka nejen pro vegetariány.
Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 2–3 vejce
  • 2–3 lžíce mléko
  • 1 lžička mouka hladká
  • 100 g šmakoun
  • 1 hermelín
  • špetka sůl
  • špetka kmín
  • dle chuti bylinky zelené
  • dle chuti olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev a petržel očistíme, opláchneme a nastrouháme do misky. Přidáme celá vejce, mléko a mouku. Šmakouna nasekáme, plísňový sýr nakrájíme na kousky. Vsypeme do misky a promícháme spolu s bylinkami a kořením.
  2. Na rozpáleném oleji na pánvi smažíme po obou stranách omelety. Z omelety se může stát i trhanec (jako se to často povede i mně), ale neboj se, chuti to vůbec neuškodí. Tuto dobrotu podáváme s celozrnným pečivem.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Můj manžel nechce jíst skoro nic jiného. Kateřina Kloudová, Litoměřice
Zdravě a chutně /10.02.16
Ředkvičková smaženice

Ředkvičková smaženice

Chuťově je podobná naší oblíbené smaženici z čerstvých hub.
Lenka Svobodová,...
Zdravě a chutně /31.03.09
Rajská s vegetariánskými knedlíky

Rajská s vegetariánskými knedlíky

Bylinky se s omáčkou skvěle doplňují.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /07.05.15
Papriky tří barev

Papriky tří barev

Tyhle sklenice s vesele barevným obsahem zdobí moji špajzku každoročně. Je to ...
Zdravě a chutně /12.12.08
Zapečený lilek s ricottou

Zapečený lilek s ricottou

Zdravá pochoutka za pár minut.

Dagmar Kallupová, Ves Touškov

Zdravě a chutně /02.05.13
Kuře na polštářku ze zeleniny

Kuře na polštářku ze zeleniny

Pod kuře můžeš dát ještě kousek uzeného.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /05.03.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu