Reklama
Králík s řapíkatým celerem
Fotogalerie:

Králík s řapíkatým celerem

Libor Velan

Bystřice pod Lopeníkem

Díky zelenině maso zůstane šťavnaté.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Ingredience

  • 1 králík
  • trocha soli a pepře
  • větší špetka kmínu
  • 2 ks pórek
  • 1 řapíkatý celer
  • česnek podle chuti
  • trocha másla nebo oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Králíka naporcujeme, oddělíme nohy a vložíme je do zapékací pánve. Prosolíme, opepříme a pokmínujeme maso. Je dobré mít skleněnou poklici, abychom mohli pokrm snadněji kontrolovat.

  2. Pórek nakrájíme na kolečka, ale pouze světlou část. U řapíkatého celeru krájíme jenom stonky, listy si necháme na ozdobu nebo do salátu. Připravenou zeleninu promícháme, přidáme česnek a nasypeme ji na králičí maso. Nahoru dáme kousek másla nebo zakápneme olejem.

  3. krok3

    Pánev zaklopíme poklicí, aby neutekla šťáva. Vložíme ji do vyhřáté trouby a pečeme prvních 15 minut při 220 °C. Pak teplotu snížíme na 175 °C a pečeme hodinu a 15 minut. Občas promícháme zeleninu a šťávou poléváme maso. Na posledních 15 minut poklici sundáme, aby králík dostal barvu. Protože jsme používali pokličku, šťáva ze zeleniny se dostala do masa a to není vysušené.

  4. Králíka podáváme s upečenou zeleninou bez další přílohy. Dozdobíme listy celeru.

Pošli recept! - Speciál - Dobroty z masa (18.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rizoto se špenátem

Rizoto se špenátem

Určitě bude dobré i s kuřecím masem. Tereza Tomčíková, Bohumín
Zdravě a chutně /18.05.17
Fíkové parůžky

Fíkové parůžky

Můžeme přidat 2 lžíce sezamové pasty.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /09.12.14
Citrónové brambory

Citrónové brambory

Osvěžující příloha k rybě nebo kuřecímu masu.

Lucie Strakošová, Trnávka

Zdravě a chutně /11.03.12
Zapečené brambory se sójovými kostkami

Zapečené brambory se sójovými kostkami

Levné a zdravé jídlo přijde vhod vždycky. Ochutnej můj recept.
Jindřiška ...
Zdravě a chutně /28.02.10
Chřestový salát s chilli

Chřestový salát s chilli

Rychlý, lehký sezonní salát.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /18.03.17
Brambory s pokličkou

Brambory s pokličkou

Zapečená pochoutka na dobrou večeři.
Jarka Bernartíková, Havířov
Zdravě a chutně /15.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu