Nejlépe chutná s bramborovou kaší.
Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 1 celý králík
- 70 g kvalitní slanina
- majoránka, sůl, pepř
- 1 hrnek vývar
- 2 lžíce hořčice
- cibule
- 2 lžíce olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Králíka omyjeme, odblaníme a rozdělíme na přední nohy, zadní nohy a na hřbet. Maso osolíme a opepříme.
-
Ve větším hrnci si rozehřejeme olej a opečeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme k ní maso a vše opékáme na mírném plameni. Maso opečeme ze všech stran. Poté k němu přidáme hořcici a majoránku a nakonec vše podlijeme vývarem.
-
Dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi půl hodiny, dokud maso nebude měkké (je-li to nutné, podlejeme maso dalším vývarem). Podáváme s bramborovou kaší.