Reklama
Králík s hořčičnou omáčkou
Fotogalerie:

Králík s hořčičnou omáčkou

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Nejlépe chutná s bramborovou kaší.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 1 celý králík
  • 70 g kvalitní slanina
  • majoránka, sůl, pepř
  • 1 hrnek vývar
  • 2 lžíce hořčice
  • cibule
  • 2 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Králíka omyjeme, odblaníme a rozdělíme na přední nohy, zadní nohy a na hřbet. Maso osolíme a opepříme.
  2. Ve větším hrnci si rozehřejeme olej a opečeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme k ní maso a vše opékáme na mírném plameni. Maso opečeme ze všech stran. Poté k němu přidáme hořcici a majoránku a nakonec vše podlijeme vývarem.

  3. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi půl hodiny, dokud maso nebude měkké (je-li to nutné, podlejeme maso dalším vývarem). Podáváme s bramborovou kaší.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jednoduché květákové knedlíčky

Jednoduché květákové knedlíčky

Kdo má rád, může do polévky přidat také trochu kmínu. Vladimír Bruna, Praha
Zdravě a chutně /21.04.15
Krůtí paela

Krůtí paela

Mám ráda jídla, která jsou svěží nejen svojí chutí, ale i barvou. Paela je lákavá ...
Zdravě a chutně /07.11.12
Mangold s kuřecím masem a těstovinami

Mangold s kuřecím masem a těstovinami

Mangold je velmi účinný v prevenci nádorových onemocnění, posiluje nervový systém, ...

Zdravě a chutně /03.02.13
Krémová  cuketová  polévka

Krémová cuketová polévka

Pokud máš otevřené bílé víno, přidej kapku.

Gabriela Jílková, Polička

Zdravě a chutně /25.10.16
Závin se třemi druhy sýra

Závin se třemi druhy sýra

Každý je jiný a všechny výborné.
Šárka Osmánková, Tísek
Zdravě a chutně /17.02.10
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Je rychlá a hustá i bez jíšky. Dobrou chuť!
Alena Černínová, ...
Zdravě a chutně /18.08.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu