Reklama
Králík na rajčatech
Fotogalerie:

Králík na rajčatech

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Králičí maso je jemné, chutné, lehce stravitelné a neobsahuje téměř žádný cholesterol.
Hana Čerňáková, Kolín

Ingredience

  • 500 g králičí filety
  • 3 lžíce olej olivový
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 5 rajčata
  • špetka bazalka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 lžička mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

190 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, naporcujeme a osolíme. Rozpálíme olej a osmahneme najemno pokrájenou cibulku dozlatova. Po obou stranách osmahneme maso, přidáme k němu prolisovaný česnek, podlijeme trochou vody a necháme dusit asi 20 minut.
  2. Mezitím spaříme rajčata, odstraníme slupku a nakrájíme je na malé kousky. Spolu s bazalkou je přidáme k masu a dusíme ještě asi 15 minut.
  3. Ke konci poprášíme moukou a krátce povaříme. Nakonec hotové jídlo ještě podle chuti osolíme a opepříme. Jako přílohu k tomuto pokrmu podáváme nejlépe rýži.
     
    TIP: Bazalku můžeme samozřejmě nahradit jiným kořením, například oreganem. Tento pokrm je velmi dobrý, i když se připraví z kuřecího či krůtího masa.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Závin se třemi druhy sýra

Závin se třemi druhy sýra

Každý je jiný a všechny výborné. Šárka Osmánková, Tísek
Zdravě a chutně /17.02.10
Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Tento salát se zeleninou a kuřecím masem je vhodný jak k obědu, tak k večeři.
Lucie ...
Zdravě a chutně /31.01.17
Pražma s jablečným salátkem

Pražma s jablečným salátkem

Marika Kubešová, Hlinsko

Zdravě a chutně /01.03.18
Salát z opečené zeleniny

Salát z opečené zeleniny

Místo čerstvého tymiánu dej do salátu dobromysl.

Iva Jahodová, Olomouc

Zdravě a chutně /18.08.16
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Okurkové  špalíčky s pěnou

Okurkové špalíčky s pěnou

Lehounká večeře nebo předkrm? Já okurkové špalíčky využívám na oba způsoby. 
...
Zdravě a chutně /06.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu