Reklama
Králičí hřbet na červené řepě
Fotogalerie:

Králičí hřbet na červené řepě

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborný je také s bramborovou kaší.

Jana Remková, Orlová

Ingredience

  • 1 králičí hřbet
  • lák ze sterilované řepy
  • trocha soli a pepře
  • 2 stroužky česnek
  • trocha olivového oleje
  • 200 g červená řepa
  • podle potřeby zeleninový vývar
  • 1 lžička máslo
  • Na kuskus:
  • 200 ml zeleninový vývar
  • 200 g kuskus
  • 1 lžička anýz
  • 1 zelená cibulka

Doba přípravy

Počet porcí

1-2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Králičí hřbet naložíme přes noc do láku ze sterilované řepy. Druhý den maso osolíme, ochutíme bílým pepřem a potřeme rozetřeným česnekem. Opečeme na pánvi s olivovým olejem.

  2. Řepu oloupeme, nakrájíme na tenčí nudličky a přidáme k opékanému masu. Vše přeložíme do pekáčku, zalijeme trochou vývaru, přidáme kousek másla a pečeme do změknutí masa. Během pečení obracíme a poléváme výpekem.

  3. Vývar přivedeme k varu a vsypeme do něj kuskus. Promícháme, přidáme anýz a na nudličky nakrájenou zelenou cibulku. Kastrol zavřeme a udržujeme v teple.

Pošli recept! 4/2015 (3.3.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninový salát s tuňákem

Zeleninový salát s tuňákem

Raději kupuji konzervy, kde jsou větší kousky ryby, tuňáková drť nám nechutná.  ...
Zdravě a chutně /28.08.16
Vrstvená pochoutka

Vrstvená pochoutka

Také sterilovaná zelenina je chutná.
Jana Cibul‘ová, Cheb
Zdravě a chutně /09.11.08
Zapečené těstoviny s růžičkovou kapustou

Zapečené těstoviny s růžičkovou kapustou

Když se dobře připraví, tak jsou kapustičky skutečně vynikající.

Jana Stávková, ...

Zdravě a chutně /30.06.12
Pangasius na kardamomu

Pangasius na kardamomu

Voňavé koření dodá rybě správnou chuť.
Jana Šrámčíková, Ostrava
Zdravě a chutně /18.12.09
Špaldové dalamánky

Špaldové dalamánky

Jsou opravdu výborné, dělám je často.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /04.12.14
Špenátový závin

Špenátový závin

Snadné a zdravé pohoštění.

Jarmila Zenklová, Pelhřimov

Zdravě a chutně /27.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu