Ingredience
- 450 g králičí filety
- 3 lžíce olej olivový
- 1 pórek
- 1 cibulka jarní
- 2 paprika zelená
- 1/4 celer
- 1 kedlubna
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 100 ml voda
- 2 lžičky solamyl
- 1 lžíce omáčka sojová
- kousek zázvor
- svazek pažitka
- na ozdobu rajčata
- na ozdobu libeček
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Filety nakrájíme na malé kousky a orestujeme na olivovém oleji ze všech stran. Pórek a cibulku nakrájíme na tenká kolečka, papriky, celer a kedlubnu na proužky.
-
Zeleninu přidáme k masu osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut. Během dušení přilijeme vodu, ve které jsme rozmíchali solamyl.
-
Ke konci dušení přidáme najemno nastrouhaný kousek zázvoru a přidáme lžíci sójové omáčky. Hotový pokrm posypeme čerstvou pažitkou. Podáváme s rýží, zdobíme kousky rajčete a libečkem.TIP: Pokud právě nemáš k dispozici králíka, klidně zkus variantu z kuřecího masa.