Reklama
Králičí filety na zelenině
Fotogalerie:

Králičí filety na zelenině

Jemné králičí maso patří k nejzdravějším potravinám. Dnes ho naštěstí můžeme běžně koupit.
Jitka Smolková, Brno

Ingredience

  • 450 g králičí filety
  • 3 lžíce olej olivový
  • 1 pórek
  • 1 cibulka jarní
  • 2 paprika zelená
  • 1/4 celer
  • 1 kedlubna
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 100 ml voda
  • 2 lžičky solamyl
  • 1 lžíce omáčka sojová
  • kousek zázvor
  • svazek pažitka
  • na ozdobu rajčata
  • na ozdobu libeček

Doba přípravy

30 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Filety nakrájíme na malé kousky a orestujeme na olivovém oleji ze všech stran. Pórek a cibulku nakrájíme na tenká kolečka, papriky, celer a kedlubnu na proužky.
  2. Zeleninu přidáme k masu osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut. Během dušení přilijeme vodu, ve které jsme rozmíchali solamyl.
  3. Ke konci dušení přidáme najemno nastrouhaný kousek zázvoru a přidáme lžíci sójové omáčky. Hotový pokrm posypeme čerstvou pažitkou. Podáváme s rýží, zdobíme kousky rajčete a libečkem.
     
    TIP: Pokud právě nemáš k dispozici králíka, klidně zkus variantu z kuřecího masa.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře se sušenými švestkami

Kuře se sušenými švestkami

Kuřátko nadívané sušeným ovocem a kozím sýrem zachutná každému labužníkovi. Má ...
Zdravě a chutně /02.09.13
Vepřové v parním hrnci

Vepřové v parním hrnci

Když nevím, co vařit, vytáhnu parní hrnec.

Pavla Lukačovičová, Dolní Lhota

Zdravě a chutně /18.05.15
Brokolicovo-květákové taštičky

Brokolicovo-květákové taštičky

Jíme rádi zeleninu.

Blanka Fejtová, Stará Huť

Zdravě a chutně /27.05.13
Vaječná pomazánka s celerem

Vaječná pomazánka s celerem

Když nevařím pro děti, přidávám do pomazánky čerstvý křen.   

Petr ...

Zdravě a chutně /07.04.16
Restovaná zelenina

Restovaná zelenina

Můžeš použít i jinou zeleninu, dej, co máš.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /20.12.11
Krůtí játra s pečenou řepou

Krůtí játra s pečenou řepou

Hotové jídlo můžeš před podáváním posypat sýrem.

Diana Vlasáková, Příbram

Zdravě a chutně /11.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu