Reklama
Králičí filety na zelenině
Fotogalerie:

Králičí filety na zelenině

Jemné králičí maso patří k nejzdravějším potravinám. Dnes ho naštěstí můžeme běžně koupit.
Jitka Smolková, Brno

Ingredience

  • 450 g králičí filety
  • 3 lžíce olej olivový
  • 1 pórek
  • 1 cibulka jarní
  • 2 paprika zelená
  • 1/4 celer
  • 1 kedlubna
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 100 ml voda
  • 2 lžičky solamyl
  • 1 lžíce omáčka sojová
  • kousek zázvor
  • svazek pažitka
  • na ozdobu rajčata
  • na ozdobu libeček

Doba přípravy

30 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Filety nakrájíme na malé kousky a orestujeme na olivovém oleji ze všech stran. Pórek a cibulku nakrájíme na tenká kolečka, papriky, celer a kedlubnu na proužky.
  2. Zeleninu přidáme k masu osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut. Během dušení přilijeme vodu, ve které jsme rozmíchali solamyl.
  3. Ke konci dušení přidáme najemno nastrouhaný kousek zázvoru a přidáme lžíci sójové omáčky. Hotový pokrm posypeme čerstvou pažitkou. Podáváme s rýží, zdobíme kousky rajčete a libečkem.
     
    TIP: Pokud právě nemáš k dispozici králíka, klidně zkus variantu z kuřecího masa.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Omáčka z červené čočky

Omáčka z červené čočky

Červenou čočku si mohou dopřát i lidé trpící dnou, kteří se jinak musí luštěninám...
Zdravě a chutně /22.09.15
Česnekový kapr

Česnekový kapr

Je škoda dát si dobrou rybu jen na Vánoce.

Dáša Slavíková, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /11.06.15
Křidélka v marinádě se salátem

Křidélka v marinádě se salátem

Na talíř jsem přidala ještě vařenou kukuřici.

Brigita Sováková, Milevsko

Zdravě a chutně /25.06.16
Candát pod peřinou

Candát pod peřinou

Podobným způsobem připravíš i jiné ryby.

Květa Kroupová, Praha

Zdravě a chutně /06.11.13
Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Je to neskutečná dobrota, při grilování nikdy nesmějí chybět.

Klára Flenerová, ...

Zdravě a chutně /19.06.16
Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Brokolici jsem docela dlouho nemohla přijít na chuť, oproti květáku se mi na talíři ...
Zdravě a chutně /03.10.08
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama