Reklama
Reklama
Králičí filety na zelenině
Fotogalerie:

Králičí filety na zelenině

Jemné králičí maso patří k nejzdravějším potravinám. Dnes ho naštěstí můžeme běžně koupit.
Jitka Smolková, Brno

Ingredience

  • 450 g králičí filety
  • 3 lžíce olej olivový
  • 1 pórek
  • 1 cibulka jarní
  • 2 paprika zelená
  • 1/4 celer
  • 1 kedlubna
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 100 ml voda
  • 2 lžičky solamyl
  • 1 lžíce omáčka sojová
  • kousek zázvor
  • svazek pažitka
  • na ozdobu rajčata
  • na ozdobu libeček

Doba přípravy

30 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Filety nakrájíme na malé kousky a orestujeme na olivovém oleji ze všech stran. Pórek a cibulku nakrájíme na tenká kolečka, papriky, celer a kedlubnu na proužky.
  2. Zeleninu přidáme k masu osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut. Během dušení přilijeme vodu, ve které jsme rozmíchali solamyl.
  3. Ke konci dušení přidáme najemno nastrouhaný kousek zázvoru a přidáme lžíci sójové omáčky. Hotový pokrm posypeme čerstvou pažitkou. Podáváme s rýží, zdobíme kousky rajčete a libečkem.
     
    TIP: Pokud právě nemáš k dispozici králíka, klidně zkus variantu z kuřecího masa.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pochoutka z cukety s rýží a masem

Pochoutka z cukety s rýží a masem

Ideální večeře – lehká a plná vitaminů. Můj přítel sice ještě rád přikusuje ...
Zdravě a chutně /20.08.08
Trojúhelníčky s vločkami

Trojúhelníčky s vločkami

Vyzkoušej tuhle pochoutku, obsahuje jen samé zdravé věci.

Eva Červenková, Praha

Zdravě a chutně /13.09.16
Kuskus s červenou čočkou

Kuskus s červenou čočkou

Jednoduché, dobré, zdravé.

Iva Líbová, Praha

Zdravě a chutně /26.12.13
Zapečené robi maso na leču

Zapečené robi maso na leču

Oběd plný bílkovin a vitaminů.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /16.02.16
Zelenina Jardiniére

Zelenina Jardiniére

Před podáváním vyjmi svazek bylinek.

Petra Wolfová, Kralupy

Zdravě a chutně /20.06.15
Štrúdl pro diabetiky

Štrúdl pro diabetiky

Máš-li v rodině cukrovkáře, jistě oceníš můj dia recept.
Inge Dotzauerová, Cheb
...
Zdravě a chutně /04.02.10
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama