Voňavé minišpízy podávejte jako chuťovku nebo společně se španělskou tortillou a pečenými paprikami, krevetami a omáčkou romesco.
Suroviny
panenka
450
g
olivový olej
4
PL
česnek
1
stroužek
petrželka
2
PL
nasekaná
paprika mletá sladká
1
ČL
oregano
špetka
římský kmín
½
mletý
sůl
Postup
1
Co můžete udělat den dopředu
Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a dejte do mísy. Smíchejte ostatní ingredience kromě soli a vmíchejte je do masa, aby se ve směsi pěkně obalilo. Napíchejte je na párátka předem namočená na půl hodiny do vody, aby v troubě neuhelnatěla. Připravené špízky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, přetáhněte plastovou fólií a dejte až na 24 hodin do chladničky.
2
Před podáváním
Troubu zahřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Pak do ní vložte plech se špízky a pečte 10–12 minut, aby bylo maso měkké, uvnitř propečené a navrchu do hněda. Osolte a podávejte teplé.