Reklama
Kořeněné kuřecí na špejli
Fotogalerie:

Kořeněné kuřecí na špejli

Ludmila Baráková

Brno

Výborně se hodí třeba na zahradní posezení, kdy si hosté bez příboru neušpiní ruce.

Ludmila Baráková, Brno

Ingredience

  • 600 g kuřecí prsa
  • 1 vejce
  • 100 ml smetana
  • 2 stroužky česnek
  • špetka provensálského koření
  • trocha soli a pepře
  • na opečení trocha oleje
  • Dresink:
  • 250 g zakysaná smetana
  • 1,5 lžíce kečup
  • šťáva ze 1/4 citronu
  • 1 lžička moučkový cukr
  • špetka chilli koření
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí prsa omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Překrájíme na menší kusy, vložíme do kutru, přidáme vejce, přilijeme smetanu, prolisujeme česnek, přidáme koření, sůl a pepř. Vše rozmixujeme do kompaktní směsi.

  2. krok2

    Ruce si namočíme ve vodě a tvarujeme šišky, do kterých napícháme špejle. Poté pečeme na pánvi přibližně 5 minut z každé strany.

  3. Na studenou omáčku vložíme do mísy zakysanou smetanu, přidáme kečup, citronovou šťávu a dochutíme moučkovým cukrem, špetkou chilli, solí a pepřem.

  4. Podáváme se zeleninovým salátem  a čerstvým pečivem. Vhodnou přílohou jsou také brambory v nejrůznějších úpravách.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /20.08.18
Brokolicovo-květákové taštičky

Brokolicovo-květákové taštičky

Jíme rádi zeleninu.

Blanka Fejtová, Stará Huť

Zdravě a chutně /27.05.13
Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Je to neskutečná dobrota, při grilování nikdy nesmějí chybět.

Klára Flenerová, ...

Zdravě a chutně /19.06.16
Špenátové rizoto

Špenátové rizoto

Klasické je také dobré, ale mě ještě víc oslovila tato špenátová varianta.


Olga...

Zdravě a chutně /04.04.17
Sójové chilli con carne

Sójové chilli con carne

Pro milovníky ostřejších pokrmů.

Dana Procházková, Černá u Bohdanče

Zdravě a chutně /25.11.14
Rajčata plněná polentou

Rajčata plněná polentou

Na talíři ještě posypeme parmazánem.

Ivana Blahošová, Vimperk

Zdravě a chutně /06.10.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu