Podáváme s brambory a volským okem.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Ingredience
- dle uvážení kopřivy
- ve stejném množství medvědí česnek
- podle chuti pepř, sůl a vegeta
- 3 stroužky česnek
- 3 lžíce hladká mouka
- trocha oleje
- 1 cibule
- 1 vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kopřivy a medvědí česnek důkladně opereme. Pak je nakrájíme na drobné kousky.
Vložíme do kastrolu a zalijeme přiměřeným množstvím vody. Lehce opepříme, osolíme, přidáme vegetu, rozetřený česnek a povaříme. -
Na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dorůžova. Přidáme tři lžíce hladké mouky a uděláme světlou jíšku. Zahustíme s ní špenát a vmícháme vejce. Dochutíme. Já přidávám ještě asi tři lžíce výpeku z masa, který rozmíchám ve špenátu.