Reklama
Kopřivová polévka
Fotogalerie:

Kopřivová polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jakmile najdu první bylinky, hned vařím.

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • 2 velké hrsti kopřivy
  • 1 lžíce máslo
  • 1 cibule
  • 750 ml voda
  • trocha soli a pepře
  • 1 masox
  • 2 stroužky česnek
  • 100 ml smetana
  • 1 vejce
  • 4 plátky toastový chléb

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Kopřivy důkladně omyjeme a nastříháme pouze listy, které povaříme ve vodě. Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, zalijeme vodou, přidáme povařenou a znovu propláchnutou kopřivu, sůl, pepř, masox a česnek. 

  2. Chvíli vaříme, potom polévku rozmixujeme. Na závěr ji ještě zjemníme smetanou a rozšlehaným vejcem. Na talíři podáváme každou porci ozdobenou opečenými krutonky.

Pošli recept! 3/2015 (4.2.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus se zeleninou

Kuskus se zeleninou

Nepotrpím si na hutné omáčky, zato těstoviny a saláty jsou moje oblíbené ...
Zdravě a chutně /15.12.08
Zeleninové soté s čočkou

Zeleninové soté s čočkou

Soté je kombinací smažení a dušení, připravuje se s minimálním množstvím ...

Zdravě a chutně /21.11.15
Roláda z mangoldu s lososem

Roláda z mangoldu s lososem

Veliké zelené listy mangoldu patří mezi mnoha lidmi k zatím nedoceněným druhům ...

Zdravě a chutně /01.06.15
Špenátové rizoto se žampiony

Špenátové rizoto se žampiony

Nejenže tento pokrm moc pěkně na talíři vypadá, ale především báječně voní ...
Zdravě a chutně /25.04.13
Salát s jablkem a koprem

Salát s jablkem a koprem

Podává se jen tak nebo jako příloha k masu.

Ivana Černá, Praha 

Zdravě a chutně /07.11.16
Arabský chléb

Arabský chléb

Arabský chléb má svou zvláštní chuť a my máme zvláštní chutě rádi.

Veronika ...

Zdravě a chutně /19.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu