Reklama
Koláč s jarní zeleninou
Fotogalerie:

Koláč s jarní zeleninou

Helena Míková

Praha
Koláč nemusí být nutně jen sladký. Ve slané podobě sice známe většinou různé varianty pizzy, neboj se ale využít velké nabídky čerstvé zeleniny a zkus upéct koláč zeleninový. Vypadá úžasně, stejně tak i chutná a je zdravý!
Helena Míková, Praha

Ingredience

  • 10 žampiony
  • 3 stroužky česnek
  • 4 rajčata
  • 50 g sýr
  • pepř
  • 25 g máslo
  • 300 ml mléko
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 1 cuketa
  • 1 těsto listové
  • petržel

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Listové těsto rozválíme a vložíme do vymazané pečicí formy. Připravíme si bešamel z másla, mouky a mléka. Ochutíme ho solí, pepřem a petrželkou. Dáme na těsto. Čerstvá rajčata, cuketu, žampiony a česnek nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu klademe vždy střídavě na vrstvu s bešamelem. Koláč pečeme v předehřáté troubě a před dopečením posypeme sýrem. Zdobíme čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Diacukroví – barevné půlměsíce

Diacukroví – barevné půlměsíce

Také diabetici si rádi smlsnou na něčem sladkém. Hana Slatinská, Třebíč
Zdravě a chutně /24.02.10
Mandlové müsli tyčinky

Mandlové müsli tyčinky

Energie v kapse.

Kateřina Macháčková, Kaplice

Zdravě a chutně /30.04.13
Špenátový salát se žampiony

Špenátový salát se žampiony

Zdánlivě nesourodé chutě dávají skvělý výsledek.
Petra Papežová, Teplice
Zdravě a chutně /11.02.13
Prsíčka zapečená v leču

Prsíčka zapečená v leču

Lečo je samozřejmě nejlepší to domácí.

Eva Manďáková Svašková, Zborovice

Zdravě a chutně /09.07.16
Salát „Tajemství“

Salát „Tajemství“

Neboj se a vyzkoušej můj neobvyklý salát.
Irena Ivanová, Ostrava-Poruba
Zdravě a chutně /09.07.12
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Podle mě by dýně nejen na podzimním jídelníčku neměla chybět.

Hana ...

Zdravě a chutně /30.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu