Reklama
Koktejl s fenyklem
Fotogalerie:

Koktejl s fenyklem

Tereza Mrowiecová
Tereza Mrowiecová
Karviná 4

Předkrm jako z francouzského bistra – lehký, lahodný, pikantní!

Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 200 g chřest
  • 200 g brokolice
  • 1 čerstvý fenykl
  • šalotka
  • 50 ml panenský olivový olej
  • 100 ml suchý sekt
  • 30 ml bílý vinný ocet
  • 1 lžička cukr
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Chřest a brokolici krátce povaříme v osolené vodě (8-10 minut) a nakrájíme na menší kousky, stejně jako čerstvý fenykl.
  2. Vše smícháme se zálivkou připravenou z jemně nasekané šalotky, olivového oleje, sektu, vinného octa, cukru a špetky soli a pepře, a dáme na nejméně 30 minut do chladničky.
  3. Koktejl výborně vypadá, když ho budete podávat ve vysokých skleněných miskách zalitý trochou sektu a ozdobený stočeným plátkem parmské šunky.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Osvěžující salát

Osvěžující salát

Výborná letní večeře, podávej s chlebem. Jaroslava Mudrochová, Trutnov
Zdravě a chutně /11.08.17
Celerový salát

Celerový salát

Celerový salát máme s maminkou rády jako lehkou večeři. Je to vitaminová bomba.
Lucie...
Zdravě a chutně /13.08.08
Krůtí prsa zapečená s bramborem

Krůtí prsa zapečená s bramborem

Tohle jídlo má ráda celá rodina.

Lenka Gregová Hauptigová, Liberec

Zdravě a chutně /15.05.13
Lososový špíz

Lososový špíz

Tento druh masa se hodí pro každou dietu.
Lucka Ihrová, Praha
Zdravě a chutně /25.08.08
Římský salát s česnekovými krutony a sýrem

Římský salát s česnekovými krutony a sýrem

Nejlepší salát co znám.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /31.08.13
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu