Předkrm jako z francouzského bistra – lehký, lahodný, pikantní!
Tereza Mrowiecová, Karviná
Ingredience
- 200 g chřest
- 200 g brokolice
- 1 čerstvý fenykl
- šalotka
- 50 ml panenský olivový olej
- 100 ml suchý sekt
- 30 ml bílý vinný ocet
- 1 lžička cukr
- sůl, pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Chřest a brokolici krátce povaříme v osolené vodě (8-10 minut) a nakrájíme na menší kousky, stejně jako čerstvý fenykl.
-
Vše smícháme se zálivkou připravenou z jemně nasekané šalotky, olivového oleje, sektu, vinného octa, cukru a špetky soli a pepře, a dáme na nejméně 30 minut do chladničky.
-
Koktejl výborně vypadá, když ho budete podávat ve vysokých skleněných miskách zalitý trochou sektu a ozdobený stočeným plátkem parmské šunky.