Reklama
Kedlubny se zakysanou smetanou
Fotogalerie:

Kedlubny se zakysanou smetanou

Otakar Hrnčiřík

Ostrava
Na jaře se vždy těším na čerstvé kedlubny.
Otakar Hrnčiřík, Ostrava

Ingredience

  • 4 kedlubna
  • 3 lžíce máslo
  • trocha voda
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2-3 smetana zakysaná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Kedlubny omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
  2. V hrnci na rozehřátém másle kedlubny podusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme je během dušení trochou vody.
  3. Podušené kedlubny osolíme, opepříme a zahustíme zakysanou smetanou. Ještě krátce prohřejeme a můžeme podávat třeba s vařenými bramborami nebo tmavým pečivem.

    TIP: Tento zdravý zeleninový pokrm je vhodný pro vegetariány i pro lidi, kteří se snaží udržet si štíhlou linii.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špízy  bez masa

Špízy bez masa

Něco na mls pro vegetariány. Dana Procházková, Černá u Bohdanče
Zdravě a chutně /04.09.15
Kedlubny plněné mletým masem

Kedlubny plněné mletým masem

Jako příloha jsou nejlepší vařené brambory nebo pečivo.

Eva Sládková, Strakonice

Zdravě a chutně /02.06.15
Dort pro pány

Dort pro pány

Ocení ho opravdoví gurmáni.
Lenka Gartnerová, Mladé Buky
Zdravě a chutně /27.12.11
Zapékané brambory

Zapékané brambory

Klasický recept jsem upravila.
Blanka Beňušová, Příbice
Zdravě a chutně /09.01.10
Ovesné karbanátky s těstovinovým salátem

Ovesné karbanátky s těstovinovým salátem

Spoustu vitaminů, vlákniny a dalších látek ti dodá tato pochoutka.
Hana Kupková, ...
Zdravě a chutně /23.07.10
Sójové karbanátky s jogurtovou kaší

Sójové karbanátky s jogurtovou kaší

Vydatný oběd bez zbytečných kalorií.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /18.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu