Reklama
Kedlubny plněné mletým masem
Fotogalerie:

Kedlubny plněné mletým masem

Eva Sládková

Strakonice

Jako příloha jsou nejlepší vařené brambory nebo pečivo.

Eva Sládková, Strakonice

Ingredience

  • 6 ks kedlubny
  • 1/2 housky
  • 1 cibule
  • 100 g měkký salám
  • 125 g mleté maso
  • 1 vejce
  • 50 g máslo
  • 250 ml vývar z kostky
  • 2 lžičky solamyl
  • 150 g zakysaná smetana
  • trocha soli a pepře
  • špetka muškátového oříšku

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kedlubny oloupeme, seřízneme vršky a vnitřek opatrně vydlabeme. Do náplně použijeme pouze asi 2 lžíce, zbytek můžeme využít do polévky, na kedlubnové zelí a podobně.

  2. Připravíme si náplň: půlku housky nakrájíme na kostičky, které namočíme do vody, a pak vymačkáme. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  3. krok3

    Salám nakrájíme na nudličky. Všechno smícháme s mletým masem, vejcem a dužinou z kedlubny a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Hmotou naplníme kedlubny a položíme na ně vršky.

  4. V hrnci rozpustíme máslo, kedlubny naskládáme vedle sebe a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a dusíme 45 minut. Pak je vyndáme, uložíme do tepla a do vydušené šťávy přidáme smetanu smíchanou se solamylem.

Pošli recept! 5/2014 (18.4.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chřestový salát s avokádem

Chřestový salát s avokádem

Lehké jídlo jako stvořené pro letní horké dny. Eva Červenková, Praha
Zdravě a chutně /11.08.14
Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Tento salát se zeleninou a kuřecím masem je vhodný jak k obědu, tak k večeři.
Lucie ...
Zdravě a chutně /31.01.17
Patizonové řízky

Patizonové řízky

Nerozpadnou se a nejsou mazlavé.
Anežka Marelová,
Frýdlant nad Ostravicí
Zdravě a chutně /08.12.10
Zapečené rybí filé s brokolicí

Zapečené rybí filé s brokolicí

Máte rádi ryby? Vyzkoušejte toto rybí filé s brokolicí.

Kristýna Seidlová, Pardubice

Zdravě a chutně /07.09.13
Jarní polévka

Jarní polévka

Je voňavá a na talíři dobře vypadá.

Pavlína Březinová, Benátky nad Jizerou

Zdravě a chutně /08.08.12
Pečená makrela na pomerančích a tymiánu

Pečená makrela na pomerančích a tymiánu

Ryby bychom měli mít v našem jídelníčku častěji. Inspirujte se třeba tímto receptem.

...
Zdravě a chutně /28.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu