Podle vlastní chuti můžeš přidat i další ingredience, třeba ředkvičky. Budou v něm také dobré.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Ingredience
- 350 g kedlubna
- 100 g jablka
- 100 g salátová okurka
- 1 hlávkový salát nebo čínské zelí
- 100 g majonéza nebo bílý jogurt
- sůl podle potřeby
- šťáva z půlky citronu
- trocha cukru
- trocha pepře
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kedlubny očistíme a oloupeme. Jablko zbavíme slupky, vykrojíme jádřinec. Potom oloupeme také středně velkou salátovou okurku. Salát nebo čínské zelí rozdělíme na listy a pod tekoucí vodou smyjeme nečistoty. Všechnu zeleninu i jablko nakrájíme na nudličky.
-
Promícháme s majonézou nebo bílým jogurtem, podle potřeby osolíme, dochutíme citronovou šťávou, cukrem i pepřem a vše promícháme.