Reklama
Kedlubnový nákyp se šunkou
Fotogalerie:

Kedlubnový nákyp se šunkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud máš domácí kedlubny, přidej do nákypu pár nasekaných mladých listů. Obsahují víc zdraví prospěšných látek než hlízy. 

David Petrovský, Otrokovice

Ingredience

  • 3 větší kedlubny
  • sůl podle potřeby
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 150 g šunka
  • 1 lžička muškátový oříšek
  • pepř podle chuti
  • 2 vejce
  • 100 g zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kedlubny oloupeme a nakrájíme na asi půl centimetru široké a 2 cm dlouhé nudličky. V hrnci přivedeme k varu 400 ml vody osolené lžičkou soli a povaříme v ní kedlubny asi 10 minut, neměly by být příliš měkké. Vodu scedíme, ale uchováme a kedlubnové nudličky necháme dobře okapat. 

  2. krok2

    Vidličkou prohněteme lžíci másla se lžící mouky. Kedlubnový vývar přivedeme k varu, přidáme máslo s moukou a za stálého míchání metlou důkladně rozšleháme. Povaříme 5 minut. 

  3. krok3

    Šunku mezitím nakrájíme na nudličky.  Do omáčky přidáme kedlubny, šunku, muškátový oříšek, osolíme a opepříme podle chuti. 

  4. Zapékací mísu vymažeme tukem. Do mísy přendáme kedlubnovou směs. Vejce rozšleháme v misce se zakysanou smetanou, směs nalijeme na kedlubny. Mísu přikryjeme alobalem a zapékáme v troubě předehřáté na 220 °C 30 minut.


Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapr na křenu

Kapr na křenu

Podáváme s vařenými brambory. Josef Bartušek, Bítovčice
Zdravě a chutně /26.03.13
Pučálka

Pučálka

Tento pokrm má údajně tradici už ve středověku. Labužníci ho mastili sádlem se ...
Zdravě a chutně /24.02.10
Těstovinová pochoutka s mozzarellou

Těstovinová pochoutka s mozzarellou

Je velmi zdravá, hodí se i při dietě.

Anna Schmidtová, Tábor

Zdravě a chutně /30.12.12
Rajčátka plněná avokádem

Rajčátka plněná avokádem

Pokud je dužina z avokáda tvrdá, tak ji strouhám. Je-li měkká, stačí ji vidličkou ...

Zdravě a chutně /16.01.13
Salát s kaki

Salát s kaki

Rychlé a efektní pohoštění.

Nikola Vorlová, Praha

Zdravě a chutně /20.12.15
Vločkáče

Vločkáče

Tyhle placičky jsou pochoutka, které se prostě nedá odolat.
Petra Byronová, Mimoň
...
Zdravě a chutně /04.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu