Ingredience
- Kedlubny:
- 3-4 kedlubna
- 150 g mouka hladká
- 2 vejce
- 150 g strouhanka
- 200 ml olej
- Těstovinový salát:
- špetka sůl
- špetka pepř
- těstoviny bylinky podle chuti
- hrášek zelený 250 g
- mrkev 100 g
- okurka sterilizovaná 3
- paprika bílá 4
- majonéza 1
- tatarka 1 lžíce
- 2 lžíce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kedlubny oškrábeme, nakrájíme na 1 cm silná kolečka a uvaříme doměkka. Vychladlá kolečka obalujeme v trojobalu (mouka‚ vajíčko‚ strouhanka) a smažíme na oleji dozlatova.
-
Ve vodě uvaříme těstoviny. Mrkev a hrášek uvaříme zvlášť. K vychladlým těstovinám a zelenině přidáme nakrájené okurky‚ bílou papriku‚ majonézu‚ tatarku‚ koření, sůl a pepř. Vše promícháme na salát a podáváme s řízečky.