Reklama
Kedlubnové řízečky
Fotogalerie:

Kedlubnové řízečky

Pavlína Hrabovská

Hodonín
Rádi kombinujeme zeleninu s těstovinami.
Pavlína Hrabovská, Hodonín

Ingredience

  • Kedlubny:
  • 3-4 kedlubna
  • 150 g mouka hladká
  • 2 vejce
  • 150 g strouhanka
  • 200 ml olej
  • Těstovinový salát:
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • těstoviny bylinky podle chuti
  • hrášek zelený 250 g
  • mrkev 100 g
  • okurka sterilizovaná 3
  • paprika bílá 4
  • majonéza 1
  • tatarka 1 lžíce
  • 2 lžíce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Kedlubny oškrábeme, nakrájíme na 1 cm silná kolečka a uvaříme doměkka. Vychladlá kolečka obalujeme v trojobalu (mouka‚ vajíčko‚ strouhanka) a smažíme na oleji dozlatova.
  2. Ve vodě uvaříme těstoviny. Mrkev a hrášek uvaříme zvlášť. K vychladlým těstovinám a zelenině přidáme nakrájené okurky‚ bílou papriku‚ majonézu‚ tatarku‚ koření, sůl a  pepř. Vše promícháme na salát a podáváme s řízečky.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený pangasius se špenátem

Zapečený pangasius se špenátem

Misto pangasia můžeme použít filé nebo i  jinou rybu. Zdeňka Polanská, Vsetín
Zdravě a chutně /22.05.12
Rajská s vegetariánskými knedlíky

Rajská s vegetariánskými knedlíky

Bylinky se s omáčkou skvěle doplňují.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /07.05.15
Jarní miska

Jarní miska

Křepelčí vejce vaříme jen 80 sekund.

Eva Divišová, Dobříš

Zdravě a chutně /02.05.16
Pohanková sekaná

Pohanková sekaná

Dá se jíst s brambory i s chlebem.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /09.02.16
Plněné pupky

Plněné pupky

Vegetariánská obměna knedlíků s uzeným.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /19.03.14
Ryba v páře s dušenou zeleninou

Ryba v páře s dušenou zeleninou

Lehké dietní jídlo, které se hodí, když potřebujeme shodit nějaké to kilo.

Eva ...

Zdravě a chutně /24.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu