Reklama
Kedlubnová polévka
Fotogalerie:

Kedlubnová polévka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Polévky jíme denně, někdy i jako vydatnou snídani nebo osvěžující večeři. Jednou z oblíbených je kedlubnová.
Hanka Králová, Praha

Ingredience

  • 1,5 kostky masox
  • 2 lžíce máslo
  • 2 kedlubna
  • 1 lžíce mouka hladká
  • petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Kedlubny nakrájíme na nudličky, v hrnci rozehřejeme máslo a kedlubny podusíme. Zaprášíme hl. moukou, zamícháme, aby se utvořila jíška, a zalijeme studenou vodou. Přidáme masox a vše vaříme asi 15 – 20 mi­nut, než kedlubny změknou. Nakonec polévku rozmixujeme, ozdobíme petrželkou a podáváme např. s opečeným chlebem.

Pošli recept! 8/2007 (18.7.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Citronový pstruh

Citronový pstruh

Dobrý jak na ohni, tak na plotně. Anita Vaverková, Broumov
Zdravě a chutně /15.05.12
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Salát z těstovin a citrusů

Salát z těstovin a citrusů

V zimě musíme doplňovat vitaminy.

Lucie Drvotová, Brno

Zdravě a chutně /24.11.16
Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

Pro ty, kteří dávají přednost zdravé výživě.

Anna Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /18.02.14
Květák s kečupem a česnekem

Květák s kečupem a česnekem

Květákové řízky jsou nuda. Zkus ten můj!
Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod
Zdravě a chutně /05.01.09
Ovesné lívanečky s medem

Ovesné lívanečky s medem

Díky vločkám jsou nadýchanější.


Lenka Hrabáková, Kolín

Zdravě a chutně /10.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu