Reklama
Kedlubnová polévka
Fotogalerie:

Kedlubnová polévka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Je rychlá a hustá i bez jíšky. Dobrou chuť!
Alena Černínová, Ostrava-Poruba

Ingredience

  • 2 lžíce máslo
  • 1 mrkev
  • 1 kedlubna
  • 1 velká brambory
  • špetka kmín drcený
  • 4 kuličky pepř celý
  • 2 l voda
  • 1 kostka masox
  • podle chuti vegeta
  • 1 rajčata
  • 2 lžíce krupička dětská

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle orestujeme nastrouhanou mrkev, k ní přidáme nastrouhanou kedlubnu a na kostičky nakrájenou bramboru. Ochutíme kmínem, přidáme pepř a zalijeme vroucí vodou. Vhodíme masox a nakrájené rajče.
  2. Vaříme do změknutí. Před dovařením vlijeme dětskou krupičku namočenou v hrnku studené vody. Povaříme a dochutíme. Pokud chceme, můžeme posypat pažitkou.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažená mozzarella s rajčatovou omáčkou

Smažená mozzarella s rajčatovou omáčkou

Mozzarella a rajčata se k sobě skvělě hodí. Lucie Gabčová, Hostivice
Zdravě a chutně /04.06.13
Salát s kuřetem a olivami

Salát s kuřetem a olivami

Pikantní salátek vždy přijde vhod.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /25.04.14
Cuketový kuskus

Cuketový kuskus

Ozdobíme rajčaty.

Jana Kovářová, Benešov

Zdravě a chutně /08.03.16
Sušené boby s jogurtem

Sušené boby s jogurtem

Inspirace ze zdravé arabské kuchyně.

Jana Al Bunniová, Praha

Zdravě a chutně /14.04.15
Pórková polévka se zeleninou a miso pastou

Pórková polévka se zeleninou a miso pastou

Nebojíme se doma zkoušet novinky. Na miso pastu jsem slyšela samou chválu – je opravdu ...
Zdravě a chutně /28.02.10
Papriky plněné kyselým zelím

Papriky plněné kyselým zelím

Jsou výborné i zastudena.

Helena Součková, Humpolec

Zdravě a chutně /04.12.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu