Ingredience
- 1 kg kapusta
- 50 g máslo
- dle potřeby olej
- 500 g brambory
- 500 g maso mleté
- 150 g sýr strouhaný
- 1 vejce
- 1 cibule
- 2 lžíce hořčice
- špetka sůl
- špetka muškátový oříšek
- špetka pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z hlávky kapusty oddělíme několik velkých listů. Krátce je spaříme a vyložíme jimi vymazanou kulatou dortovou formu o průměru 26 cm. Měly by přesahovat přes okraj formy.
-
Brambory uvaříme a vychladlé je nakrájíme na plátky, které poklademe do formy na listy. Zbylou kapustu nakrájíme najemno a osmahneme na másle.
-
Mleté maso zpracujeme s vejcem, cibulí, hořčicí, solí, pepřem a muškátem. Vmícháme kapustovou směs a strouhaný sýr. Navrstvíme na brambory.
-
Převislé listy kapusty přehneme přes náplň a potřeme olejem. Navrch můžeme nasypat dýňová semínka nebo dát plátky jablek. Zapékáme při 200 °C asi 50 minut.