Reklama
Kapustové závitky s lilkem
Fotogalerie:

Kapustové závitky s lilkem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ocení také děti

Podle receptu Zdeny Dohnalové ze Zlína

Ingredience

  • 8 kapustových listů + 250  g kapusty
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 housky
  • 1 vejce
  • 150  g nakládaného lilku (nebo 150 g žampionů)
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 lžička cukru
  • 1 hrst rozinek
  • 2 bobkové listy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Listy kapusty vložíme do vroucí vody a necháme 3 minuty povařit. Vyjmeme a necháme okapat. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek.

  2. krok2

    Zbytek kapusty nakrájíme nadrobno a přidáme na pánev. Restujeme asi 5 minut. Do mísy vložíme kostičky housky, přidáme kapustu z pánve, vejce a nakrájený lilek nebo žampiony. Osolíme, opepříme a promícháme.

  3. krok3

    Z kapustových listů seřízneme silný okraj. Na kraj naneseme několik lžic nádivky, přehneme, také ze stran a zarolujeme.

  4. Vložíme do hrnce s trochou oleje a přelijeme rajčaty i se šťávou. Mírně osladíme a přidáme bobkové listy a rozinky.

  5. Dusíme na mírném plameni 30 minut. Dle potřeby můžeme mírně podlít vodou.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapomeňte na chlebíčky! 5 vtipných rychlovek na party

Zapomeňte na chlebíčky! 5 vtipných rychlovek na party

Už zase chystáte oslavu, ale protože nestíháte, budou se hosté opět muset smířit ...
Zdravě a chutně /20.05.15
Kuřecí salátek

Kuřecí salátek

Lahodný kuřecí salátek se zeleninou, který je vhodný i jako lehký oběd.

Iveta ...

Zdravě a chutně /31.01.13
Studentská vločková polévka

Studentská vločková polévka

Na koleji ji vařím často, před zkouškami dodá potřebnou energii.
Radka Devátá, ...
Zdravě a chutně /22.01.09
Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem a vařeným masem

Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem a vařeným masem

Kombinace domácího knedlíku a dietní zeleninové omáčky je nepřekonatelná.

Karolína ...

Zdravě a chutně /22.01.13
Krůtí medailonky v sezamu

Krůtí medailonky v sezamu

Jarní pochutnání. Můžeš podávat teplé i studené.
Kateřina Bílková, Studénka
Zdravě a chutně /08.04.13
Salát z pekingského zelí

Salát z pekingského zelí

Andrea Hrečková, Praha

Zdravě a chutně /22.06.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu