Reklama
Reklama
Kapustové závitky s lilkem
Fotogalerie:

Kapustové závitky s lilkem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ocení také děti

Podle receptu Zdeny Dohnalové ze Zlína

Ingredience

  • 8 kapustových listů + 250  g kapusty
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 housky
  • 1 vejce
  • 150  g nakládaného lilku (nebo 150 g žampionů)
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 lžička cukru
  • 1 hrst rozinek
  • 2 bobkové listy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Listy kapusty vložíme do vroucí vody a necháme 3 minuty povařit. Vyjmeme a necháme okapat. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek.

  2. krok2

    Zbytek kapusty nakrájíme nadrobno a přidáme na pánev. Restujeme asi 5 minut. Do mísy vložíme kostičky housky, přidáme kapustu z pánve, vejce a nakrájený lilek nebo žampiony. Osolíme, opepříme a promícháme.

  3. krok3

    Z kapustových listů seřízneme silný okraj. Na kraj naneseme několik lžic nádivky, přehneme, také ze stran a zarolujeme.

  4. Vložíme do hrnce s trochou oleje a přelijeme rajčaty i se šťávou. Mírně osladíme a přidáme bobkové listy a rozinky.

  5. Dusíme na mírném plameni 30 minut. Dle potřeby můžeme mírně podlít vodou.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hrášková pomazánka

Hrášková pomazánka

Má příjemnou a osvěžující chuť. Veronika Suková, Ostrava
Zdravě a chutně /30.08.17
Květákové placičky s bazalkou

Květákové placičky s bazalkou

Podáváme s vařenými brambory a zeleninou. Je to rychlý a chutný oběd.

Martina ...

Zdravě a chutně /12.10.12
Celozrnné lívance s jablky

Celozrnné lívance s jablky

Ke snídani, svačině, obědu, večeři i kávě. 
Martina Kolková, 
...
Zdravě a chutně /28.12.10
Pikantní rolka

Pikantní rolka

Nejlepší přílohou je dušená rýže.

Dagmar Kočí, Žatec

Zdravě a chutně /02.07.14
Mrkvové kotlety

Mrkvové kotlety

Skvěle se kombinují s bramborovou kaší.

Jiřina Blažejová, Žlutice

Zdravě a chutně /28.11.14
Těstovinový salát s čerstvými rajčaty

Těstovinový salát s čerstvými rajčaty

Je lehký a přitom dobře zasytí. Určitě po něm nikdo nepřibere zbytečná ...

Zdravě a chutně /03.09.16
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama