Kapustové závitky s lilkem
Fotogalerie:

Kapustové závitky s lilkem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ocení také děti

Podle receptu Zdeny Dohnalové ze Zlína

Ingredience

  • 8 kapustových listů + 250  g kapusty
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 housky
  • 1 vejce
  • 150  g nakládaného lilku (nebo 150 g žampionů)
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 lžička cukru
  • 1 hrst rozinek
  • 2 bobkové listy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Listy kapusty vložíme do vroucí vody a necháme 3 minuty povařit. Vyjmeme a necháme okapat. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek.

  2. krok2

    Zbytek kapusty nakrájíme nadrobno a přidáme na pánev. Restujeme asi 5 minut. Do mísy vložíme kostičky housky, přidáme kapustu z pánve, vejce a nakrájený lilek nebo žampiony. Osolíme, opepříme a promícháme.

  3. krok3

    Z kapustových listů seřízneme silný okraj. Na kraj naneseme několik lžic nádivky, přehneme, také ze stran a zarolujeme.

  4. Vložíme do hrnce s trochou oleje a přelijeme rajčaty i se šťávou. Mírně osladíme a přidáme bobkové listy a rozinky.

  5. Dusíme na mírném plameni 30 minut. Dle potřeby můžeme mírně podlít vodou.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hrášková polévka s polentou

Hrášková polévka s polentou

Můžeš ji dochutit muškátovým oříškem. Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /25.01.16
Losos na limetkách

Losos na limetkách

Velmi lehké a zdravé jídlo.

Dana Hermanová, Strašice

Zdravě a chutně /24.04.12
Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tento lehký dort je vhodný nejen pro ty, kteří se snaží držet si štíhlou linii, ...

Zdravě a chutně /24.07.17
Pršut s chřestem

Pršut s chřestem

Lákavá pochoutka, která neurazí.

Jana Novotná, Kolín

Zdravě a chutně /01.04.16
Bulgurový salát

Bulgurový salát

Tento recept chutná i těm, co na saláty příliš nejsou.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /08.06.13
Pohankové sušenky

Pohankové sušenky

Tyto sušenky jsou skutečně výborným bezlepkovým mlsáním.
Iva Šímová, Čáslavice ...
Zdravě a chutně /19.03.10
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama