Reklama
Kapustové placičky
Fotogalerie:

Kapustové placičky

Olga Mašková

Strakonice

Je lepší vařit kapustu nad párou, aby se nezničily vitaminy.

Olga Mašková, Strakonice

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 menší kapusta
  • 1 lžíce sádlo
  • 1 cibule
  • 150 g anglická slanina
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hladká mouka
  • špetka kypřicího prášku
  • podle chuti mletý černý pepř
  • trocha soli
  • podle potřeby tuk na smažení
  • na ozdobu několik ředkviček

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Z kapusty odstraníme vrchní listy a omyjeme ji. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu.

  2. Kapustu vložíme do vařící vody a zhruba 5 minut povaříme. Pak vyjmeme, necháme okapat a odřízneme středové košťály.

  3. Okapanou kapustu najemno nasekáme a vložíme do větší mísy. Přidáme vejce, hladkou mouku, špetku prášku do pečiva, mletý pepř a sůl.

  4. krok4

    Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme nasekanou cibuli a zpěníme. Pak přidáme slaninu, promícháme a necháme prudce rozškvařit. Zchladlou směs přimícháme do kapusty. Vše důkladně promícháme. Bude-li se nám zdát těsto příliš řídké, přidáme podle potřeby strouhanku.

  5. Namočenýma rukama tvoříme malé placičky, které po obou stranách opečeme dozlatova. Podáváme nejlépe s brambory, ozdobené plátky ředkviček.

    TIP: Kapusta dost nadýmá, proto přidej špetku mletého kmínu.

Pošli recept! 10/2012 (3.9.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohankové flameri

Pohankové flameri

Ovoce obměňuj podle sezony. Ivana Roubalová, Olomouc
Zdravě a chutně /20.07.15
Čočkový salát

Čočkový salát

Lze ho libovolně obměňovat.

Marika Hradečná, Andělská Hora

Zdravě a chutně /18.10.14
Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Tento salát připravuji poměrně často, je u nás doma hodně oblíbený.

Kristýna ...

Zdravě a chutně /27.01.17
Dýňová karí polévka

Dýňová karí polévka

Je velice jemná a chutná.

Marie Bártová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /13.04.16
Zeleninové řízečky

Zeleninové řízečky

Pokud potřebuješ kromě salátu ještě sytější přílohu, nejlepší je bramborová ...

Zdravě a chutně /09.10.15
Mahi mahi v rajčatové marinádě

Mahi mahi v rajčatové marinádě

Chuť této ryby se podobá krůtímu masu.

Tereza Dolanská, Havířov

Zdravě a chutně /27.11.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu