Reklama
Kapustové karbanátky
Fotogalerie:

Kapustové karbanátky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Manžel měl kapustu zafixovanou jako zeleninu s nevalnou chutí. Podařilo se mi jeho názor změnit.

Jana Kokošková, Brno

Ingredience

  • 1 středně velká kapusta
  • trocha soli
  • 3 rohlíky
  • 120 ml mléka
  • 1/2 cibule
  • 20 g másla
  • 2 vejce
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 150 g strouhanky + na obalení
  • trocha soli a pepře
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Kapustu zbavíme povadlých horních listů a propláchneme. Potom ji dáme do hrnce s osolenou vroucí vodou a uvaříme ji doměkka. Necháme ji okapat a potom nakrájíme nadrobno. 

  2. krok2

    2. Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, potom ji osmahneme na oleji. Změklé máslo smícháme v míse se solí, přidáme vejce, vymačkané rohlíky, cibulku, kapustu, pepř a muškátový oříšek. Vše dobře promícháme a přidáme tolik strouhanky, aby vzniklo těsto jako na karbanátky.

  3. krok3

    3. Namočenýma rukama děláme karbanátky, obalujeme je ve strouhance a smažíme v asi dvoucentimetrové vrstvě oleje dozlatova. Podáváme je s bramborovou kaší.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí filé na karí

Rybí filé na karí

Servírujeme s hranolky nebo s rýží. Apolenka Stryková, Kroměříž
Zdravě a chutně /29.03.17
Jarní salát

Jarní salát

Salát doplní vitaminy po dlouhé zimě.
Lucie Walozsková, Třinec
Zdravě a chutně /23.07.10
Celozrnné lívance s jablky

Celozrnné lívance s jablky

Ke snídani, svačině, obědu, večeři i kávě. 
Martina Kolková, 
...
Zdravě a chutně /28.12.10
Krůtí sekaná s mrkví

Krůtí sekaná s mrkví

Zkus obměnu klasické sekané‚ tato je vhodná i pro nejmenší strávníky.

Lenka ...

Zdravě a chutně /20.12.12
Francouzský salát s pórkem

Francouzský salát s pórkem

Podáváme jej dobře vychlazený. 

Květa Kroupová, Praha

Zdravě a chutně /27.02.16
Domácí rybí salát

Domácí rybí salát

Výborný rybí salát z plevelných sladkovodních ryb, který určitě v obchodě neseženete...
Zdravě a chutně /06.05.12
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama