Ingredience
- 200 g mražená zeleninová směs
- 10 růžičky kapusty
- 1 lžíce olivový olej
- 1 l zeleninový vývar
- 1 hrnek pohanka
- 1 vejce
- 1 lžička solamyl
- špetka sůl a pepř
- svazek pažitka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zeleninu společně s růžičkovou kapustou zlehka osmahneme na oleji. Zalijeme ji vroucí vodou, přidáme kostku zeleninového vývaru a vaříme, dokud není zelenina úplně měkká.
-
Polévku přelijeme do mixéru a dohladka rozmixujeme. Potom ji nalijeme do čistého hrnce a podle potřeby dochutíme pepřem a solí.
-
Noky: suchou pohanku v mixéru umeleme na jemnou moučku, přidáme celé vejce, lžičku solamylu a promícháme. Směs dochutíme solí a pepřem a necháme ji chvíli v klidu nabobtnat. Noky můžeme připravit ještě před polévkou – zatímco se polévka vaří, těsto si odpočine a dostatečně změkne. Ze změklého těsta polévkovými lžícemi tvarujeme noky, které vkládáme do vroucí polévky. Hlídáme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme asi 5 minut.