Reklama
Kapustová polévka
Fotogalerie:

Kapustová polévka

Jaroslav Víšek

Hodonín
Jestliže ti vyhovuje chuť a vůně muškátového oříšku, můžeš špetku přidat, polévka budezajímavější.
Jaroslav Víšek, Hodonín

Ingredience

  • 200 g mražená zeleninová směs
  • 10 růžičky kapusty
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 l zeleninový vývar
  • 1 hrnek pohanka
  • 1 vejce
  • 1 lžička solamyl
  • špetka sůl a pepř
  • svazek pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Zeleninu společně s růžičkovou kapustou zlehka os­mah­neme na oleji. Zalijeme ji vroucí vodou, přidáme kostku zeleninového vývaru a vaříme, dokud není zelenina úplně měkká.
  2. krok2 Polévku přelijeme do mixéru a dohladka rozmixujeme. Potom ji nalijeme do čistého hrnce a podle potřeby dochutíme pepřem a solí.
  3. Noky: suchou pohanku v mixéru umeleme na jemnou moučku, přidáme celé vejce, lžičku solamylu a promícháme. Směs dochutíme solí a pepřem a necháme ji chvíli v klidu nabobtnat. Noky můžeme připravit ještě před polévkou – zatímco se polévka vaří, těsto si odpočine a dostatečně změkne. Ze změklého těsta polévkovými lžícemi tvarujeme noky, které vkládáme do vroucí polévky. Hlídáme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme asi 5 minut.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chřestová nádivka

Chřestová nádivka

V obchodech a na trzích se už objevují první svazečky chřestu. Tuto ...
Zdravě a chutně /31.03.14
Salát mimóza

Salát mimóza

Jednoduché a zábavné pohoštění.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Zdravě a chutně /18.03.17
Pomazánka z pečené dýně a papriky

Pomazánka z pečené dýně a papriky

Já dávám přednost bagetkám, manžel si ji raději maže na opečené celozrnné ...

Zdravě a chutně /28.08.17
Bezmasá čína

Bezmasá čína

Pro ty, kteří mají rádi maso, můžeme do zeleninové směsi přimíchat kousky ...
Zdravě a chutně /04.03.12
Cuketové soudky

Cuketové soudky

Přímo se rozplývají na jazyku, jsou úžasné!

Monika Bílková, Ostrava

Zdravě a chutně /01.07.16
Švestkový koláč

Švestkový koláč

Ještě uvařit kávu a svačina je hotová.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /20.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu