Reklama
Kapustová bábovka
Fotogalerie:

Kapustová bábovka

Marcela Chylová

Karviná
Na talíři vypadá ohromně. A navíc je opravdu velmi dobrá.
Marcela Chylová, Karviná

Ingredience

  • 1 kapusta
  • 100 g rýže
  • 400 g maso vepřové mleté
  • 1 cibule
  • 1/2 mrkev
  • špetka majoránka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Listy kapusty otrháme a spa­říme. Rýži uvaříme podle zvyku. Mleté maso dáme do mísy a přidáme k němu uvařenou rýži, strouhanou mrkev a nadrobno pokrájenou cibuli. Směs dobře promísíme.
  2. Osolíme a okořeníme špetkou majoránky a pepře. Bábovkovou formu vyložíme kapustovými listy tak, aby se překrývaly a nebyla v nich žádná mezera.
  3. Formu naplníme masem a zakryjeme kapustovými listy. Přikryjeme ji alobalem. Pečeme 40 minut. Bábovku podáváme s brambory.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Svěží ovocný koktejl

Svěží ovocný koktejl

Tento rychý koktejl pohladí chuťové buňky a osvěží tě. Ludmila ...
Zdravě a chutně /16.12.10
Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Výborný oběd pro celou rodinu.

Iveta Komosná, Perštejn

Zdravě a chutně /26.09.14
Krůtí placičky s pórkem

Krůtí placičky s pórkem

Je to skvělý lehký oběd v horkém létě.

Zuzana Ševcová, Litoměřice

Zdravě a chutně /30.10.13
Karbanátky z přírodního tofu a ovesných vloček

Karbanátky z přírodního tofu a ovesných vloček

Vločkové karbanátky s tofu.
Alena Páclová, Náchod
Zdravě a chutně /14.05.10
Kuskus se sušenými rajčaty

Kuskus se sušenými rajčaty

Tento pokrm se dá jíst teplý i studený.
Eva Klepsová, Dolní Lukavice
Zdravě a chutně /24.02.10
Kurkumové lečo s pepřem

Kurkumové lečo s pepřem

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /22.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu