Růžičkovou kapustu musíš dobře ochutit.
Martina Lednická, Vodňany
Ingredience
- Ingredience
- 1 balení bramborové noky
- na vymazání máslo
- 1 balení mražené růžičková kapusta
- 100 g máslo
- 1 lžíce hladká mouka
- špetka muškátový oříšek
- 200 ml smetana na vaření
- podle chuti pepř a sůl
- špetka vegeta
- 150 g šunkový salám
- 1 hermelín
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Uvaříme noky‚ procedíme je a nasypeme do zapékací mísy vymazané máslem.
-
V horké páře asi pět minut blanšírujeme opláchnutou růžičkovou kapustu.
-
Připravíme si bešamelovou omáčku: zpěníme na pánvi máslo‚ pak přidáme mouku a osmahneme s trochou mletého muškátového oříšku. Zalijeme smetanou a vymícháme bešamel. Je-li příliš hustý‚ zředíme jej mlékem.
-
Noky smícháme s kapustičkami, osolíme‚ opepříme a dochutíme vegetou. Pak je zalijeme bešamelem. Na směs klademe šunkový salám a pokrájený hermelín. Zapékáme v troubě asi 20 minut při 200 °C.