Zdravý, výborný a lehce stravitelný oběd.
Jana Kotoučková, Vavřinec-Veselice
Ingredience
- 1 hlávka kapusta
- 1 středně velká cibule
- 4 stroužky česnek
- 500 ml voda
- 600 g brambory
- 160 g zavařený hrášek s kukuřicí
- dle potřeby olej
- dle potřeby kmín
- dle potřeby rajčata
- dle potřeby bylinky (máta, bazalka,..)
- dle potřeby pizza koření
- dle potřeby sůl, cukr
- dle potřeby Solamyl
- 50 g šunka dušená
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hlávku kapusty nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou, přidáme kmín, sůl a dusíme, dokud nezměkne. Na trošce oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek a na kostičky nakrájenou dušenou šunku. Tuto směs přidáme ke kapustě.
-
Brambory si uvaříme v osolené a okmínované vodě. Na pánev s bylinkami a trochou oleje přidáme brambory a osmahneme je. Podáváme se zeleninovou oblohou.