Reklama
Kapusta s bylinkovými bramborami
Fotogalerie:

Kapusta s bylinkovými bramborami

Jana Kotoučková
Jana Kotoučková
Vavřinec-Veselice

Zdravý, výborný a lehce stravitelný oběd.

Jana Kotoučková, Vavřinec-Veselice

Ingredience

  • 1 hlávka kapusta
  • 1 středně velká cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 500 ml voda
  • 600 g brambory
  • 160 g zavařený hrášek s kukuřicí
  • dle potřeby olej
  • dle potřeby kmín
  • dle potřeby rajčata
  • dle potřeby bylinky (máta, bazalka,..)
  • dle potřeby pizza koření
  • dle potřeby sůl, cukr
  • dle potřeby Solamyl
  • 50 g šunka dušená

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Hlávku kapusty nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou, přidáme kmín, sůl a dusíme, dokud nezměkne. Na trošce oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek a na kostičky nakrájenou dušenou šunku. Tuto směs přidáme ke kapustě.
  2. krok2 Brambory si uvaříme v osolené a okmínované vodě. Na pánev s bylinkami a trochou oleje přidáme brambory a osmahneme je. Podáváme se zeleninovou oblohou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí tacos

Kuřecí tacos

Výborný způsob, jak zužitkovat kuřecí pečínku, která zbyla od oběda. Draha ...
Zdravě a chutně /24.10.17
Jarní polévka

Jarní polévka

Je voňavá a na talíři dobře vypadá.

Pavlína Březinová, Benátky nad Jizerou

Zdravě a chutně /08.08.12
Zeleninové lasagne

Zeleninové lasagne

Zelenina je zdravá a chutná mi nejen v salátech, ale i v teplé ...
Zdravě a chutně /30.04.13
Rajčata pečená s toasty

Rajčata pečená s toasty

Večeře, které nikdo neodolá.

Anna Poláková, Kolín

Zdravě a chutně /21.05.16
Plnění pstruzi

Plnění pstruzi

Díky náplni krásně voní a lépe chutnají.

Eliška Robová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.13
Rajčatová polévka s knedlíčky z tofu

Rajčatová polévka s knedlíčky z tofu

Knedlíčky z tofu jsou velmi zdravou variantou masových knedlíčků ...
Zdravě a chutně /20.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu