Reklama
Kapří polévka s hlívou ústřičnou
Fotogalerie:

Kapří polévka s hlívou ústřičnou

Hana Bílá
Hana Bílá
České Budějovice

Při porcování kapra jsme se naučili využívat hlavu a zbytky masa na přípravu výborné polévky.

Hana Bílá, České Budějovice

Ingredience

  • 600 g hlava a masité zbytky kapra
  • po 3 kuličkách nové koření, celý pepř
  • 1 cibule
  • 150 g hlíva ústřičná
  • 1 pórek
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce vegeta
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do vařící vody vložíme hlavu a masité zbytky kapra, koření, cibuli, osolíme a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme, vyjmeme části ryby a obereme z nich maso, které vrátíme zpátky do vývaru.
  2. Na pánvičce rozpustíme máslo, na něm orestujeme nakrájený pórek a hlívu dozlatova a vložíme do vývaru s masem. Vše ještě krátce povaříme. Ochutíme vegetou, solí a pepřem dle chuti.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny s česnekovou omáčkou

Těstoviny s česnekovou omáčkou

Kdo by měl chuť na hutný a těžký oběd, když je venku třicet stupňů! Talíř ...
Zdravě a chutně /20.08.08
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Výborné jako samostaný pokrm i příloha.

Marta Kačíková, Strakonice

Zdravě a chutně /05.11.12
Rychlý jarní salát

Rychlý jarní salát

Jana Baláková, Písek

Zdravě a chutně /19.02.20
Losos v rukávu

Losos v rukávu

Uvař si laskominu, která ti dodá jód a železo.
Ludmila Havlíčková, Benešov
Zdravě a chutně /02.09.08
Treska v papilotě

Treska v papilotě

Zdraví v jednom balíčku

Podle receptu Radany Polákové z Prahy

Zdravě a chutně /03.03.19
Osvěžující salát s koprem

Osvěžující salát s koprem

Někdo nemá chuť kopru rád, já ho přidávám skoro do všeho.
Veronika Hegrová, Pomezí
...
Zdravě a chutně /19.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu