Při porcování kapra jsme se naučili využívat hlavu a zbytky masa na přípravu výborné polévky.
Hana Bílá, České Budějovice
Ingredience
- 600 g hlava a masité zbytky kapra
- po 3 kuličkách nové koření, celý pepř
- 1 cibule
- 150 g hlíva ústřičná
- 1 pórek
- 2 lžíce máslo
- 1 lžíce vegeta
- sůl, pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do vařící vody vložíme hlavu a masité zbytky kapra, koření, cibuli, osolíme a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme, vyjmeme části ryby a obereme z nich maso, které vrátíme zpátky do vývaru.
-
Na pánvičce rozpustíme máslo, na něm orestujeme nakrájený pórek a hlívu dozlatova a vložíme do vývaru s masem. Vše ještě krátce povaříme. Ochutíme vegetou, solí a pepřem dle chuti.