Ingredience
- 3 lžíce ocet
- koření grilovací
- 4 svazky řapíkatého celer
- omáčka sojová
- 3 mrkev
- kari
- 1/2 cibule
- 2 porce kapr
- ředkvičky
- 4 listy zelí čínské
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pekáček nebo zapékací misku vymažeme olejem a vyložíme natenko nakrájenou cibulí. Porce kapra jemně pokapeme citrónovou šťávou. Lehce osolíme i opepříme a vložíme do pekáčku. Zbylou zeleninu oloupeme a nakrájíme na menší kousky a přikryjeme jí porce ryby. Okořeníme podle chuti‚ přidáme vinný ocet a sójovou omáčku‚ zakápneme chilli omáčkou. Pečeme při 160 °C asi 30 minut, dokud kapr není hotový. Servírujeme se zeleninovým kabátkem‚ který nám hravě nahradí přílohu.