Kapr s rýží a paprikovou omáčkou
Fotogalerie:

Kapr s rýží a paprikovou omáčkou

Lenka Bukáčková
Lenka Bukáčková
Žďár nad Sázavou

Nezvyklá kombinace ryby, omáčky a rýže tě překvapí.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • Ryba
  • 8 ks filety z kapra
  • 4 lžíce rostlinný olej
  • provensálské koření
  • 8 stroužků česnek
  • 1 hrnek rýže
  • dle chuti kurkuma, kmín, sůl
  • 1 lžíce citrónová šťáva
  • Papriková omáčka:
  • 2 ks bílá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 1 lžíce sekaná petržel
  • dle chuti sůl a mletý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Filety kapra nasolíme, zakápneme citrónovou šťávou a necháme 1/2 hodiny marinovat. Poté dáme na plech na pečící papír, lehce pokapeme olejem, posypeme provensálským kořením. Spolu s rybou dáme péci neoloupané stroužky česneku, pečeme v troubě 15 minut při 180 °C. Upečené stroužky česneku oloupeme, celý pokrm skvěle doplní.
  2. Rýži propláchneme, necháme okapat na cedníku. Orestujeme na trošce rozpáleného oleje, přidáme sůl, kmín a kurkumu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Dáme do trouby na 180 °C, přibližně 20 minut.
  3. Na paprikovou omáčku si orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky pokrájené papriky. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Přilijeme smetanu, rozmixujeme a propasírujeme přes cedník. Omáčku dochutíme petrželkou, solí a pepřem. Podáváme s kaprem a rýží, dozdobíme stroužky pečeného česneku.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninový salát s jáhlami

Zeleninový salát s jáhlami

Podávej jako samostatný pokrm, třeba k večeři. Renata Slavíčková, Velké Popovice
Zdravě a chutně /17.05.11
Rizoto s pohankou

Rizoto s pohankou

I při shazování kil se dá skvěle jíst.
Pavlína Řezníčková, Vidče
Zdravě a chutně /04.02.10
Pečené kuře s dýňovou kaší

Pečené kuře s dýňovou kaší

Proč dělat kaši pouze z brambor?

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Zdravě a chutně /18.10.12
Losos s medovo-hořčičnou omáčkou

Losos s medovo-hořčičnou omáčkou

Je to výborný předkrm, ale hodí se i jako lehký oběd.

Lenka Kokošková, Plzeň

Zdravě a chutně /16.06.13
Polníčkový salát s gorgonzolou

Polníčkový salát s gorgonzolou

Gorgonzolu nenahrazujte nivou, není to pak ono.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /27.08.14
Polévka Lux z rajčat

Polévka Lux z rajčat

Polévka inspirovaná rautem ve vícehvězdičkovém hotelu. Je to neobvyklá domácí varianta...
Zdravě a chutně /15.12.08
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama