Reklama
Reklama
Kapr s rýží a paprikovou omáčkou
Fotogalerie:

Kapr s rýží a paprikovou omáčkou

Lenka Bukáčková
Lenka Bukáčková
Žďár nad Sázavou

Nezvyklá kombinace ryby, omáčky a rýže tě překvapí.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • Ryba
  • 8 ks filety z kapra
  • 4 lžíce rostlinný olej
  • provensálské koření
  • 8 stroužků česnek
  • 1 hrnek rýže
  • dle chuti kurkuma, kmín, sůl
  • 1 lžíce citrónová šťáva
  • Papriková omáčka:
  • 2 ks bílá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 1 lžíce sekaná petržel
  • dle chuti sůl a mletý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Filety kapra nasolíme, zakápneme citrónovou šťávou a necháme 1/2 hodiny marinovat. Poté dáme na plech na pečící papír, lehce pokapeme olejem, posypeme provensálským kořením. Spolu s rybou dáme péci neoloupané stroužky česneku, pečeme v troubě 15 minut při 180 °C. Upečené stroužky česneku oloupeme, celý pokrm skvěle doplní.
  2. Rýži propláchneme, necháme okapat na cedníku. Orestujeme na trošce rozpáleného oleje, přidáme sůl, kmín a kurkumu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Dáme do trouby na 180 °C, přibližně 20 minut.
  3. Na paprikovou omáčku si orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky pokrájené papriky. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Přilijeme smetanu, rozmixujeme a propasírujeme přes cedník. Omáčku dochutíme petrželkou, solí a pepřem. Podáváme s kaprem a rýží, dozdobíme stroužky pečeného česneku.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dušené kedlubny se zakysanou smetanou

Dušené kedlubny se zakysanou smetanou

Jarní zeleninu miluju a vymýšlím z ní různá nová jídla. Doporučuji vám můj pokrm z ...
Zdravě a chutně /03.05.13
Kuřecí maso s tyčinkami

Kuřecí maso s tyčinkami

S touto mňamkou si před návštěvou ostudu neuděláš.
Iveta Němečková, Hodonín
...
Zdravě a chutně /08.12.08
Roláda z pečené červené řepy

Roláda z pečené červené řepy

Náplň přizpůsob vlastním chutím.

Mirka Šťastná, Mníšek pod Brdy

Zdravě a chutně /06.02.16
Vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč

Mám ho moc ráda, mohla bych ho jíst každý den. Když mám kopr, přidám do polévky ...

Zdravě a chutně /18.02.14
Dušená hlíva s tofu a rajčaty na karí

Dušená hlíva s tofu a rajčaty na karí

Hlíva nám pomáhá zvyšovat imunitu.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /24.02.10
Kuřecí cuketa

Kuřecí cuketa

Sýr dodá omáčce zvláštní konzistenci, ale s rýží je velice chutná.

Veronika ...

Zdravě a chutně /22.10.12
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama