Reklama
Kapr s rýží a paprikovou omáčkou
Fotogalerie:

Kapr s rýží a paprikovou omáčkou

Lenka Bukáčková
Lenka Bukáčková
Žďár nad Sázavou

Nezvyklá kombinace ryby, omáčky a rýže tě překvapí.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • Ryba
  • 8 ks filety z kapra
  • 4 lžíce rostlinný olej
  • provensálské koření
  • 8 stroužků česnek
  • 1 hrnek rýže
  • dle chuti kurkuma, kmín, sůl
  • 1 lžíce citrónová šťáva
  • Papriková omáčka:
  • 2 ks bílá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 1 lžíce sekaná petržel
  • dle chuti sůl a mletý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Filety kapra nasolíme, zakápneme citrónovou šťávou a necháme 1/2 hodiny marinovat. Poté dáme na plech na pečící papír, lehce pokapeme olejem, posypeme provensálským kořením. Spolu s rybou dáme péci neoloupané stroužky česneku, pečeme v troubě 15 minut při 180 °C. Upečené stroužky česneku oloupeme, celý pokrm skvěle doplní.
  2. Rýži propláchneme, necháme okapat na cedníku. Orestujeme na trošce rozpáleného oleje, přidáme sůl, kmín a kurkumu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Dáme do trouby na 180 °C, přibližně 20 minut.
  3. Na paprikovou omáčku si orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky pokrájené papriky. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Přilijeme smetanu, rozmixujeme a propasírujeme přes cedník. Omáčku dochutíme petrželkou, solí a pepřem. Podáváme s kaprem a rýží, dozdobíme stroužky pečeného česneku.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí špízy na kari

Rybí špízy na kari

Na podzim, když není venku na zahradě tolik práce, mohu se věnovat své další zábavě ...
Zdravě a chutně /05.01.09
Zelný závitek plněný rýží

Zelný závitek plněný rýží

Maso vůbec není potřeba, i tak je to velká pochoutka.

Jana Kokošková, Brno

Zdravě a chutně /17.06.14
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Salát z červené řepy a cibule

Salát z červené řepy a cibule

Určitě si získá tvé chuťové buňky.

Martina Janujová, Dolní Terlicko

Zdravě a chutně /14.04.16
Cizrnový salát

Cizrnový salát

Cizrna je podobná hrachu, ale mým dětem chutná mnohem víc.
Šárka Černá, Praha
Zdravě a chutně /29.12.10
Hráškový salát

Hráškový salát

Je dobrý s chlebem i jako příloha k masu.
Ivana Tylšarová, Zábřeh
...
Zdravě a chutně /11.11.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu