Reklama
Kapr s citronovým máslem
Fotogalerie:

Kapr s citronovým máslem

Šárka Holíková

Praha
Na pečeném kapříkovi si pochutnám kdykoli. Příprava je snadná.
Šárka Holíková, Praha

Ingredience

  • 800 g kapr
  • 50 g máslo
  • 1/2 citrón
  • špetka sůl
  • trocha koření grilovací

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kapra rozdělíme na 4 porce. Máslo necháme změknout a smícháme ho s vymačkanou šťávou z poloviny citronu.
  2. Rybí maso omyjeme, osušíme, zlehka posypeme grilovacím kořením a potřeme citronovým máslem.
  3. Kapra vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova při 170 °C. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninový salát

Zeleninový salát

Zbude-li pečené kuřecí maso, připrav si salát. Lenka Mikešová, Královice
Zdravě a chutně /18.08.09
Zapečený kuskus s květákem

Zapečený kuskus s květákem

Jednoduché zeleninové jídlo, které je velice chutné, zasytí tě a hlavně po něm ...

Zdravě a chutně /27.02.14
Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Brokolici jsem docela dlouho nemohla přijít na chuť, oproti květáku se mi na talíři ...
Zdravě a chutně /03.10.08
Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

Kdo nemá rád rozinky, může je vynechat.
Blažena Bolková, Horní Tošanovice
Zdravě a chutně /23.05.11
Jáhelník se zelím

Jáhelník se zelím

Dietní, ale přitom vydatné jídlo‚ které zažene i ten největší hlad.
Lucie ...
Zdravě a chutně /01.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu