Reklama
Kapr podle Pavla
Fotogalerie:

Kapr podle Pavla

Pavel Czudek

Jablunkov
Vlastní úlovek nám chutná ze všeho nejvíc.
Pavel Czudek, Jablunkov

Ingredience

  • 3 kg kapr
  • dle chuti sůl
  • 1 lžička koření Gurmán
  • 1 lžička koření na americké brambory
  • 1 kg brambory
  • 500 g rajčata
  • 100 g máslo
  • 1 sáček brokolice
  • 1 citrón

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Vykuchaného kapra zbaveného šupin ponecháme v celku i s hlavou. Hřbet několikrát nařízneme, osolíme a okořeníme směsí gurmán a necháme odležet. Brambory nakrájíme na plátky. Spaříme a oloupeme rajčata. Na dno pekáče uložíme brambory a na ně kapra. Do zářezů na hřbetě vložíme plátky másla. Brambory mírně osolíme.
  2. Celé řádně zabalíme do alobalu, aby neunikala pára. Pečeme při 200 °C asi 45 minut. Potom alobal sundáme, přidáme rajčata a brokolici. Posypeme kořením na americké brambory. Do hřbetních zářezů vložíme plátky citronu a pečeme bez alobalu 20 minut.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře na kari s mangem

Kuře na kari s mangem

Připravovat maso s ovocem by tě možná, tak jako mě, nenapadlo. Jednou jsem něco ...
Zdravě a chutně /04.09.13
Kapr v rajčatové omáčce

Kapr v rajčatové omáčce

Nejlepší je, když je z vlastního úlovku.

Josef Bartušek, Bítovčice

Zdravě a chutně /04.11.13
Lahodný kuřecí salát

Lahodný kuřecí salát

Nejlépe chutná v horkém létě, dobře vychlazený.
Alena Juricová, Lomnice nad Popelkou
Zdravě a chutně /14.04.12
Květák v alobalu

Květák v alobalu

Plnit se dá skoro každá zelenina.

Jana Ptáčková, Strakonice

Zdravě a chutně /21.11.13
Pečené papriky s mozzarellou

Pečené papriky s mozzarellou

Podle balkánské kuchyně

Podle receptu Dominiky Rychtářové z Prahy

...
Zdravě a chutně /23.06.19
Bulgur s tuňákem

Bulgur s tuňákem

Podle receptu

Dany Profkové z Litoměřic

Zdravě a chutně /28.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu